Primarul Sucevei solicită CNI urgentarea proiectării şi construirii sălii polivalente

Compania Naţională de Investiţii a aprobat, în Consiliul tehnico-economic, indicatorii tehnico-economici pentru sala polivalentă cu 5.000 de locuri din municipiul Suceava. Anunţul este făcut de primarul Sucevei. El afirmă că a avut intervenţii pe lângă CNI în vederea grăbirii procedurilor.

În şedinţa extraordinară de la începutul lunii iulie, Consiliul Local vota o valoare totală a investiţiei de 185,262 de milioane de lei, echivalentul a 38,29 milioane de euro. Astfel, imobilul, cu o suprafaţă utilă de 25.000 mp, va avea subsol, parter şi două etaje. Investiţia prevede amenajarea a două terenuri de sport complet echipate, a sălii propriu-zise şi a celei de antrenament. Sunt incluse, de asemenea, spaţiul de recuperare medicală, spaţii pentru activităţi culturale şi expoziţionale, 6 piste de bowling, spaţii tehnice, grupuri sanitare, cât şi o parcare cu 715 locuri, dintre care 6 pentru autocare. „Este un pas important care ne permite să mergem mai departe. Am avut deja discuţii telefonice la CNI pentru a urgenta proiectarea şi execuţia sălii polivalente” relevă Ion Lungu.

Pentru construirea sălii polivalente, Consiliul Local aprobase, în ultima şedinţă a mandatului anterior al lui Ion Lungu, contractarea unui credit de 25 de milioane de lei, adică de aproximativ 5 milioane de euro. Banii trebuiau să ia calea ridicării unei clădiri cu o capacitate de 5.000 de locuri, însă autorităţile municipale au renunţat la împrumut după ce Compania Naţională de Investiţii s-a oferit să realizeze investiţia din Suceava cu fonduri guvernamentale. Sala polivalentă va fi ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI