Zilele Municipiului Fălticeni

Imagine din arhiva

Anul acesta trecem printr-o perioadă complicată din cauza pandemiei de coronavirus, motiv pentru care Zilele Municipiului Fălticeni nu mai conţin activităţi diverse, dedicate tuturor categoriilor de consumatori ai actului de cultură şi divertismentului, ca în anii anteriori. Programul, adaptat contextului pandemic actual, include premierea a 86 de elevi din şcolile şi liceele fălticenene, din clasele a VIII-a şi a XII-a, care au obţinut medii mai mari de 9,50 la examenul de bacalaureat şi la evaluarea naţională (31 elevi din clasa a VIII-a şi 55 de absolvenţi ai învăţământului liceal), eveniment care va avea loc sâmbătă, 18 iulie.

Alte activităţi propuse pentru sâmbătă şi duminică includ un turneu de tenis de câmp pentru veterani, Cupa Municipiului Fălticeni, ediţia V-a; un turneu de tenis de câmp pentru copii, Cupa Municipiului Fălticeni, ediţia a VII-a; un concurs de înot – Cupa „Nada Florilor”, o expoziţie de maşini de epocă.

Procesiune religioasă de Sfântul Ilie

Luni, 20 iulie, de sărbătoarea Sf. Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul aşezării, începând cu ora 12, în zona centrală a municipiului va avea loc o procesiune religioasă cu moaştele sfinţilor Epictet şi Astion. Baldachinul în care se află sfintele moaşte va fi aşezat pe o maşină cu platformă şi va fi purtat într-o procesiune care va porni de la Biserica „Sfântul Ilie”, se va merge pe strada Nicolae Beldiceanu, se va trece prin faţa Spitalului Municipal, pe strada Mihai Eminescu, se va ajunge la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, prin faţa Primăriei, pe strada Sucevei şi bulevardul Revoluţiei, ajungându-se şi în faţa Catedralei „Învierea Domnului”. Deplasarea se va face fără oprire, cei dornici să vadă această procesiune fiind rugaţi să aştepte pe trotuare şi să păstreze regulile de distanţare.

Programul liturgic dedicat va începe în seara zilei de 19 iulie cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată în casa de prăznuire (Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” fiind în lucrări de reparaţii), şi va continua în ziua de pomenire a Sfântului Prooroc cu slujba Utreniei, a Acatistului şi Sfânta Liturghie, oficiată de cei doi preoţi parohi şi nu de un sobor de preoţi aşa cum erau obişnuiţi fălticenenii.

Nuntă de aur pentru 42 de cupluri

Familiile care locuiesc în Fălticeni şi care au împlinit sau împlinesc în acest an 50 de ani de căsnicie vor fi sărbătorite şi premiate de autorităţile locale, aşa cum se întâmplă de 18 ani, în cadrul programului Zilelor Municipiului Fălticeni. Anul acesta 42 de cupluri vor marca momentul cunoscut ca „Nunta de aur”. Evenimentul se va desfăşura luni, începând cu ora 16, la Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni. Slujba de binecuvântare va fi oficiată de un sobor de preoţi condus de pr. protopop Adrian Dulgheriu, la finalul evenimentului cei sărbătoriţi primind câte o diplomă de onoare, un premiu în bani, un buchet de flori şi un cadou, după care va avea loc o masă festivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: