Primăria Suceava, păgubită de banii pe care i-a plătit pentru „carantinarea” instituţionalizată

>„Sunt vreo 200.000 de lei incerţi, pe care nu cred că îi vom mai încasa” a declarat primarul Ion Lungu >În total, cu epidemia de Covid-19 s-ar fi cheltuit din bugetul local circa 5,8 milioane de lei

 Guvernul a rambursat doar o parte din banii pe care municipiul Suceava i-a cheltuit din bugetul local pentru organizarea şi asigurarea carantinei. Potrivi primarului Ion Lungu, până acum s-a recuperat circa un milion de lei, autorităţile administraţiei publice locale punându-şi speranţa că şi diferenţa va fi decontată.

„S-au primit banii pentru decontarea carantinei, dar nu toţi. Din câte ştiu, a mai rămas de recuperat o sumă de circa 480.000 de lei” susţine şeful municipalităţii.

Dispută cu DSP în privinţa suportării cheltuielilor cu cazarea

Lungu spune că există o dispută cu Direcţia de Sănătate Publică, respectiv cu Ministerul Sănătăţii, în ceea ce priveşte suportarea cheltuielilor cu cazarea altor cadre medicale izolate din cauza Covid-19 decât medicii, inclusiv a personalului auxiliar de la Spitalul Judeţean, care nu au putut locui cu familia pe motiv că ar fi potenţial-pozitivi.

„Nu rămâne în pagubă altcineva, ci doar Primăria. Discutăm despre cheltuielile legate de carantină, în care intră cele cu hotelurile de la Şcheia, cât şi restul, cu cazarea celor izolaţi, în special pentru personalul medical. Noi deja am plătit acolo, însă sunt vreo 200.000 de lei incerţi, pe care nu cred că îi vom încasa” subliniază primarul. El evidenţiază că pentru cazarea la Căminul Colegiului Naţional „Spiru Haret”, unitate de învăţământ în finanţarea administraţiei locale, nu s-a plătit niciun leu, „din contra, Primăria fiind cea care a asigurat şi apă şi hrană”.

La finele lunii mai, Ion Lungu făcea publice fondurile alocate de autorităţile administraţiei publice din Suceava pentru aplicarea măsurilor de ţinere în frâu a epidemiei de Covid-19, conform lui acestea însumând 5,8 milioane de lei, echivalentul a peste un milion de euro. Printre acestea se numără cheltuielile cu achiziţionarea aparatului Real Time PCR şi a 10 ventilatoare mecanice. Pe lângă cazarea şi masa persoanelor din carantină instituţionalizată şi a celor izolate la domiciliu, se adaugă contravaloarea a 3.000 de pachete cu produse alimentare distribuite sucevenilor aflaţi în situaţii deosebite. Bani au fost alocaţi şi pentru operaţiuni de dezinfectare a străzilor, trotuarelor, spaţiilor verzi, locurilor de joacă pentru copii, cât şi a scărilor de bloc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: