Suceava

Pistele pentru biciclete şi trotinete vor fi verzi

Viceprimarul Lucian Harşovschi a iniţiat un proiect de demarcare a zonelor speciale pentru circulaţia bicicletelor şi trotinetelor, prin colorarea în verde a pistei.

„Pentru a evidenţia pista de biciclete şi pentru ca aceasta să fie clar definită de restul trotuarului, astfel încât atât bicicliştii, cât şi pietonii să se simtă mai în siguranţă, am decis marcarea pistei cu vopsea acrilică, pe bază de solvenţi, de culoare verde” a declarat Lucian Harşovschi.

El a adăugat că urmează o perioadă de probă, în care se va urmări cum se comportă vopseaua, rezistenţa acesteia. Iar dacă vopseaua va trece testul, se va continua cu marcarea acestor piste până la găsirea soluţiilor de creare a unor noi piste, odată cu introducerea sensurilor unice.

Harşovschi a precizat că suprafaţa pistelor este poroasă, întrucât peste vopsea se adaugă granule rezistente la abraziune, pentru a se obţine suprafeţe antiderapante. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: