Explicaţii

 Primăria Fălticeni spune public pe ce s-au cheltuit banii donaţi spitalului din localitate

Primăria Fălticeni a explicat, printr-un comunicat de presă emis joi, situaţia donaţiilor şi sponsorizărilor primite pentru Spitalul Municipal Fălticeni.

Potrivit comunicatului semnat de primarul Gheorghe Cătălin Coman, în conturile spitalului au intrat 224.380 lei, dintre care 16.500 lei donaţii pentru aparatură medicală şi 207.880 lei pentru echipamente de protecţie personal şi dezinfectanţi. Din donaţiile primite, s-au cheltuit 205.014,21 lei pentru achiziţia de echipamente de protecţie şi dezinfectanţi.

Primarul precizează că prin campania de donaţii prin SMS – „Donează 2 Euro”, iniţiată de Maria Holtzhauser, s-au strâns 4.107,07 euro (19.713,91 lei).

Un alt capitol este cel al donaţiilor primite de Primăria Fălticeni, pentru dotarea noului spital, în sumă totală de 233.950 de lei. Această sumă are ca destinaţie finanţarea/cofinanţarea dotărilor medicale pentru noul spital.

Nu în ultimul rând, valoarea bunurilor primite de Spitalul Municipal Fălticeni, în perioada 15.03 – 30.06.2020, de la numeroşi donatori, a fost de 598.148,5 lei (donaţii constând în echipamente de protecţie, dezinfectanţi, aparatură), mai arată sursa citată.

Donaţiile au fost făcute în perioada 15 martie – 30 iunie a.c., în contextul pandemiei de coronavirus şi al continuării demersurilor întreprinse de Primăria Fălticeni pentru urgentarea deschiderii noului spital din Fălticeni, la nivel local şi naţional au fost organizate campanii de donare, în bani şi echipamente medicale, în beneficiul Spitalului Municipal Fălticeni.

Primarul constată cu regret că, „pentru că urmează o perioadă electorală, unele persoane încearcă să se folosească de situaţia Spitalului Municipal Fălticeni pentru a câştiga capital electoral şi pentru a pune într-o lumină defavorabilă activitatea şi eforturile întreprinse de administraţia locală şi conducerea spitalului pentru ca noul spital să-şi înceapă activitatea în cel mai scurt timp posibil”.

În acest context, Primăria Fălticeni le-a mulţumit tuturor „pentru gestul nobil de a sprijini sistemul medical şi a asigurat că banii sunt cheltuiţi respectând destinaţia donaţiilor: achiziţia de echipamente de protecţie, echipamente medicale şi aparatură medicală”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: