Deputatul PNL Dumitru Mihalescul:

Pregătirile pentru noul an şcolar trebuie făcute acum, nu la toamnă !

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul atrage atenţia asupra faptului că timpul se scurge în defavoarea autorităţilor locale care, pe parcursul vacanţei de vară, trebuie să se asigure că şcolile şi grădiniţele vor avea toate condiţiile pentru a primi copiii la toamnă, în condiţiile în care situaţia epidemiologică va permite reluarea cursurilor la clasă.

În prea multe situaţii autorităţile locale s-au culcat pe-o ureche

,,Nu ştim cu ce provocări ne vom confrunta la toamnă, însă este esenţial să fim pregătiţi pentru orice variantă. Nu poţi să nu constaţi că, în România, unii primari liberali s-au îngrijit permanent ca spaţiile şcolare să fie îngrijite, modernizate şi pregătite pentru întoarcerea elevilor în clase de la toamnă. Din păcate, ştim cu toţii foarte bine că există prea multe situaţii în care autorităţile locale s-au culcat pe o ureche, mai ales după suspendarea cursurilor în primăvară, şi continuă să considere că virusul care a întors lumea pe dos este doar o glumă. Este deosebit de important să trezim la realitate toate autorităţile locale, atât din judeţul Suceava, cât şi din ţară, astfel încât acum, în vacanţa de vară, să ia toate măsurile necesare pentru a pregăti o eventuală întoarcere la şcoală a copiilor” a declarat deputatul. Potrivit lui, pregătirile ar trebui să aibă în vedere şi situaţia în care şcoala se va face online. „Nu putem aştepta să vină septembrie, iar atunci să dăm din colţ în colţ, fără soluţii. Suntem deja la jumătatea verii şi orice întârziere va avea efecte asupra copiilor. Chiar dacă România trece printr-o perioadă economică extrem de grea, banii pentru investiţii în şcoli sunt asiguraţi de Guvern. Nu este primărie în România care să fi cerut bani de la Guvern pentru şcoli sau spitale şi să nu fi primit! S-au alocat deja zeci de milioane de lei şi se vor mai aloca pentru toate administraţiile publice locale. Important este ca aceşti bani să ajungă rapid în investiţii în şcoli, în modernizarea spaţiilor de igienă comună, în sisteme pentru dezinfectanţi şi în tot ceea ce este necesar pentru a proteja sănătatea copiilor şi a dascălilor. Ar fi culmea ca primăriile să aştepte să vină Ludovic Orban să dea cu mătura prin şcoli, să văruiască pereţii sau să monteze robinete la toalete! Guvernul Orban îşi face datoria de a ajuta financiar toate administraţiile locale, iar acestea au obligaţia să pună la dispoziţia cetăţenilor servicii publice de calitate!” transmite deputatul Dumitru Mihalescul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: