Ulciorul nu merge de multe ori la apă

Peste 30 de percheziţii la persoane bănuite de organizarea unor grupări specializate în contrabanda cu ţigări

> Pe lângă ţigări au fost găsite arme deţinute ilegal, droguri şi mulţi bani

În cursul zilei de ieri, în judeţ s-au desfăşurat 34 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de organizarea mai multor grupuri infracţionale specializate în contrabandă.

Potrivit IPJ Suceava, au fost vizate 22 de persoane, organizate pe două paliere infracţionale: introducerea în ţară a ţigărilor, respectiv distribuirea acestora pe raza judeţului Suceava. Persoanele sunt împărţite în trei grupuri infracţionale organizate.

În urma percheziţiilor de ieri, au fost găsite importante cantităţi de ţigări, monedă falsă, droguri şi arme deţinute ilegal.

IPJ a informat că, începând cu luna septembrie a anului trecut, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii DIICOT Suceava au demarat investigaţiile privind activitatea infracţională a doi bărbaţi, de 42 şi 24 de ani.

„Aceştia, împreună cu alte persoane de cetăţenie română şi ucraineană, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, cu scopul de a colecta, deţine, transporta, prelua, depozita, preda şi vinde ţigări de contrabandă.”

Bărbaţii ar fi introdus ţigaretele de provenienţă extracomunitară peste frontiera verde dintre România şi Ucraina, de pe raza localităţii Ulma, după care le-ar fi comercializat către clienţi din România.

Unul dintre cei doi ar fi achiziţionat ţigările la perioade regulate de timp (în cantităţi de circa 30-40 de baxuri de ţigarete, aproximativ 20.000 de pachete de ţigarete). Ulterior, celălalt le-ar fi vândut către clienţi de pe teritoriul ţării.

La acţiune au participat poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor şi procurorii DIICOT – ST Suceava.

Trei grupuri infracţionale acţionau constant în judeţ

Poliţia de Frontieră Suceava a oferit detalii privind modul de operare a celor trei grupări de contrabandişti destructurate astăzi.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-şef de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, a arătat că activitatea grupurilor infracţionale a fost documentată în perioada septembrie 2019 – iulie 2020.

Astfel, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea a trei grupuri infracţionale care acţionau în mod constant pe raza judeţului Suceava, în scopul introducerii ilegale de ţigarete în România, peste linia de frontieră, pe raza localităţii Costileva, comuna Ulma.

La cele trei grupuri, formate pe structuri familiale, au aderat mai mulţi cetăţeni ucraineni, coordonaţi de o singură persoană.

Aceasta din urmă avea rolul de a procura ţigaretele şi de a coordona şi desfăşura activitatea de introducere a acestora în ţară.

După introducerea ţigaretelor în ţară, o parte dintre membrii celor trei grupuri le prelua din zona de frontieră şi le transporta la depozite aflate pe raza localităţii Costileva, în timp ce alţi membri supravegheau zona de frontieră şi căile de comunicaţii din zonă.

În urma desfăşurării de activităţi specifice de monitorizare judiciară şi realizării de capturi intermediare, au fost confiscate aproximativ 40.000 de pachete cu ţigări, de diferite mărci. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: