Dezvăluire

Deputatul USR Daniel Popescu: În judeţul Suceava s-au cumpărat aparate de testare care nici acum nu se folosesc !

Deputatul sucevean USR Daniel Popescu a declarat, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că situaţia privind evoluţia pandemiei trebuie urmărită cu foarte mare atenţie, dar că în acelaşi timp trebuie analizat şi verificat modul în care s-au făcut anumite achiziţii în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă.

„Trebuie să urmărim cu foarte mare atenţie evoluţia bolii. Situaţia este critică în mai multe judeţe. Deja se vede ce se întâmplă în judeţul Argeş, ceea ce se întâmplă în judeţul Vaslui sau în alte judeţe din care încă nu au venit raportările complete” a spus Popescu.

Deputatul a subliniat că acest virus există, această boală există şi că sunt oameni care mor din cauza acestei boli.

Semne de întrebare cu privire la informaţiile furnizate românilor

El are însă foarte multe semne de întrebare privind informaţiile care s-au livrat publicului în această perioadă şi a arătat că, venind în ţară după ce a lucrat în Marea Britanie, unde toate comunicările oficiale sunt foarte clare, are anumite nelămuriri. Ca atare, a adresat întrebări reprezentanţilor Executivului, dar este de neînţeles de ce la unele întrebări încă nu a primit răspunsuri din partea guvernanţilor.

Comisie de anchetă

Deputatul USR a mai declarat că o veste bună este înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru achiziţiile făcute în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă. În această comisie, USR are doi reprezentanţi, deputatul Emanuel Ungureanu şi deputatul Daniel Popescu.

Daniel Popescu a arătat că această comisie a avut o primă şedinţă marţi şi că e foarte important să se afle cum anume şi în ce măsură au reacţionat autorităţile, ce fel de achiziţii s-au făcut.

„Chiar în judeţul nostru, şi mai ales în judeţul nostru, care a fost parţial carantinat, autorităţile locale, primăriile au cumpărat aparate de testare pe care nici în clipa de astăzi nu le folosesc. Sunt aparate de testare care au costat foarte mulţi bani, au fost luaţi bani inclusiv de la celelalte primării de comune, care, să fim serioşi, abia se descurcă, doar ca să cumpărăm nişte aparate de testare pentru a acoperi şi a mima că facem ceva pentru localitate, pentru cei care sunt în situaţia asta, fără să întrebăm specialiştii” a spus Popescu.

Deputatul USR a subliniat că s-au făcut astfel de achiziţii fără consultarea specialiştilor din Ministerul Sănătăţii.

„Pur şi simplu aşa le-a venit unora şi au crezut că o să se rezolve o problemă de genul acesta, o problemă de imagine poate, o problemă de lipsă de comunicare, o lipsă de implicare, prin cumpărarea unui asemenea aparat. Sunt cel puţin trei-patru cazuri în judeţ şi abia aştept ca să prezentăm toate aceste chestiuni în următoarele şedinţe ale acestei comisii de anchetă” a declarat Daniel Popescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: