Sucevean trimis în judecată pentru evaziune fiscală

> El ar fi vândut şi cumpărat ilegal tablă, cauzând un prejudiciu de peste 140.000 lei

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat că procurorii au trimis în judecată un bărbat cercetat pentru evaziune fiscală în formă continuată. Timp de cinci ani (2011-2016), el a vândut şi cumpărat tablă, fără a înregistra toate achiziţiile realizate, fără a emite documente legale privind livrarea mărfurilor, fără a înregistra şi declara veniturile obţinute. În total, a cauzat un prejudiciu de 141.675 lei.

A vândut marfa fără a înregistra veniturile

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în perioada 6.04.2011 – 31.01.2016, suceveanul activa în calitate de reprezentant al unei întreprinderi individuale. Astfel, el a cumpărat de la trei societăţi comerciale bunuri în valoare de 29.104,2 lei, fără a înregistra facturile fiscale în evidenţa contabilă a întreprinderii individuale.

Apoi, afaceristul a vândut marfa respectivă fără a înregistra veniturile obţinute.

Totodată, el a desfăşurat operaţiuni comerciale cu o altă societate comercială, client căruia i-a livrat mărfuri în valoare de 3.908,48 lei, fără a înregistra în evidenţa contabilă a întreprinderii individuale facturile emise către această societate, fără a înregistra şi declara venitul net obţinut din operaţiunile economice derulate cu cei patru agenţi economici, în sumă totală de 4.516 lei, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 1.811 lei.

În acelaşi timp, în calitate de reprezentant al aceleiaşi întreprinderi individuale, bărbatul a vândut 40.939 bucăţi foi tablă, în valoare totală de 456.047 lei, fără a înregistra veniturile obţinute, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 139.864 lei.

Bunurile inculpatului, sub sechestru

În vederea recuperării prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunii, în cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra tuturor bunurilor inculpatului. Ulterior aplicării sechestrului, inculpatul a achitat o parte din prejudiciu, mai arată procurorii suceveni.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: