Crucea Roşie a donat SJU Suceava un aparat prin care se poate stabili rapid prezenţa noului coronavirus

Un sistem portabil care face posibilă în 40 de minute detectarea genelor ce indică prezenţa virusului SARS-CoV-2 a fost donat de Crucea Roşie Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Preşedintele Crucii Roşii Suceava, Cornel Dediu, a precizat că Crucea Roşie a donat Spitalului de Urgenţă din Suceava un echipament iPontiac, un sistem portabil complet automatizat de detectare a acidului nucleic (ARN/ADN).

El a precizat că echipamentul utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezenţa virusului SARS-COV-2, iar obţinerea rezultatului testului se face în 40 de minute.

„Această donaţie a fost posibilă datorită sponsorizării de 1.000.000 euro primită de Crucea Roşie de la OMV România şi care a avut ca destinaţie achiziţionarea a zece aparate de testare rapidă, din care unul a ajuns la Suceava” a menţionat Cornel Dediu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: