USR Suceava face apel la sprijinirea Sucevei să lupte cu pandemia Covid-19

> USR Suceava cere aprovizionarea prioritară a SJU, a tuturor medicilor de familie din Suceava cu echipament corespunzător, mărirea capacităţii de testare, a numărului de ventilatoare şi a capacităţi de suport ATI

Într-un comunicat de presă se arată că oraşul Suceava este izolat din cauza unui lanţ fatal de erori umane, manageriale, de aprovizionare şi a lipsei de prevedere a factorilor locali de decizie, în contextul evoluţiei rapide a pandemiei.

„Transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava în spital Covid-19 s-a făcut în urma dezastrului epidemiologic generat de un management incompetent şi iresponsabil al SJU şi al DSP. Factorii politici au prioritizat testarea familiilor lor şi ale politicienilor înaintea pacienţilor şi a medicilor, iar dezastrul actual este o consecinţă directă a acestei gândiri inconştiente şi egoiste” transmite USR Suceava.

Potrivit USR Suceava, în condiţiile în care în judeţul Suceava sunt un sfert (638) dintre pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 din România şi cel mai mare număr (33) de morţi din cauza acestei boli, se cere aprovizionarea prioritară a SJU şi a tuturor medicilor de familie din Suceava cu echipament corespunzător, mărirea capacităţii de testare şi a numărului de ventilatoare şi capacităţi de suport ATI. „Cerem testarea extinsă a tuturor cadrelor medicale din SJU şi a familiilor lor, precum şi a familiilor pacienţilor detectaţi pozitiv. Cerem teste rapide pentru testarea populaţiei simptomatice şi a medicilor din Suceava” se arată în comunicatul USR.

„Suceava e puternică, însă avem nevoie de ajutor pentru a lupta mai departe. Suceava este izolată! Acum, vă rugăm să ajutaţi medicii Sucevei, atât de greu încercaţi, să lupte cu pandemia” a transmis USR Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: