Primarul Sucevei cere Ministerului Sănătăţii să reanalizeze transformarea SJU în spital pentru tratarea pacienţilor Covid-19

> Mulţi suceveni i-au spus că e inacceptabilă această variantă, a transmis edilul-şef

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a cerut Ministerului Sănătăţii să reanalizeze decizia de a transforma Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în unitate spitalicească dedicată doar tratării pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Ca urmare a aflării veştii de către suceveni că Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sf. Ioan cel Nou» Suceava va fi transformat în spital ce va servi exclusiv pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus, iar bolnavii din Suceava vor fi transferaţi la spitale din Rădăuţi, Botoşani, Paşcani sau Iaşi, la distanţe cuprinse între 40-150 km, am fost contactat de foarte mulţi dintre voi, cetăţenii Municipiului Suceava, care NU SUNTEŢI DE ACORD cu acest lucru” a arătat Ion Lungu, într-un comunicat de presă.

El a cerut Ministerului Sănătăţii să reanalizeze această variantă şi să găsească o alta, cum ar fi un spital mai mic, într-un alt oraş din judeţ, „aşa cum s-a procedat în toată ţara”.

„Îngrijorarea sucevenilor este justificată în special de împrejurarea că numărul îmbolnăvirilor în municipiul Suceava va creşte foarte mult şi oraşul poate să ajungă în situaţia de a fi închis complet, lucru inacceptabil, ţinând cont de faptul că suntem municipiul reşedinţă de judeţ!” a transmis primarul Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: