Guvernul PNL ia bani de la Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi îi dă la proiectele europene

> Astfel, reşedinţa de judeţ beneficiază de o reducere a cofinanţării la proiectul de amenajare a zonei de agrement de pe malul râului Suceava >„Guvernul PSD dădea aceşti bani la PNDL, în loc să încurajeze proiecte europene” susţine Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

Primăria Suceava a semnat, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un act adiţional la contractul de finanţare a proiectului „Revitalizare spaţiu urban din municipiul Suceava”, adică la cel de amenajare a zonei de agrement pe malul râului cu acelaşi nume. Astfel, partea de participare financiară a bugetului local va fi de numai 2%, reducerea faţă de cofinanţarea anterioară fiind de 2,18 milioane de lei. Primarul Ion Lungu a declarat că, urmare a supracontractării proiectelor aferente axei în cauză a POR 2014-2020, Guvernul PNL „a alocat în plus peste 2,4 miliarde de euro”, bani care sunt îndreptaţi înspre administraţiile locale care au proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă. „Mulţumesc ministrului Ion Ştefan, pentru că la noi, şi în toată ţara, s-au deblocat nişte proiecte. Acest lucru nu s-a făcut până acum pentru că, în trecut, Guvernul PSD dădea aceşti bani la PNDL, în loc să încurajeze proiecte europene. De aceea, noi am avut şi iniţial ni s-a spus să depunem supracontractare până la 150% după care a revenit şi a spus că trebuie depuse în procentaj de 100% pe fiecare axă. Iată că Guvernul PNL a găsit aceşti bani şi este o sumă destul de importantă, 2,4 de miliarde de euro, din care beneficiem şi noi” a spus primarul Ion Lungu. Licitaţia pentru amenajarea zonei de agrement de pe malul râului Suceava, la care a participat şi Con Bucovina Suceava, a fost câştigată de asocierea de firme General Construct şi Art Peisaj Suceava, pentru 16,24 de milioane de lei. Cererea pentru finanţare nerambursabilă europeană a fost depusă pe Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Amenajările vizează o suprafaţă de 15,5 hectare de teren de pe malul râului Suceava, care se întinde pe o lungime de 1 km, în amonte şi aval de podul care leagă centrul Sucevei de cartierul Burdujeni. O parte din suprafaţa vizată este în albia minoră, potenţial inundabilă, durata efectivă a lucrărilor fiind de 22 de luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: