Zvonuri alarmiste privind închiderea bazarului din Suceava

>„Acest lucru este total neadevărat, însă de la 1 martie nu mai putem avem contract cu firma care asigură PSI, pe motiv că s-au schimbat instrucţiunile pe linie de ISU” a declarat primarul Ion Lungu >După ce documentaţia pentru obţinerea  avizului de securitate la incendii a fost refăcută „de vreo 10 ori”, până în iarna viitoare, în bazar va fi introdusă încălzirea, lucrările costând 1,5 milioane de lei 

Complexul comercial „Bazar” din municipiul Suceava va avea încălzire abia din sezonul rece 2020-2021.

Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că avizul de securitate la incendii a fost solicitat de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” încă din anul 2019, însă procedura eliberării acestuia a fost încheiată abia la începutul acestui an. Edilul-şef spune că, în proiectul de buget pentru anul 2020, cu destinaţia amintită a fost prinsă suma de 1,5 milioane de lei, intervenţiile urmând a demara cât mai repede.  „Din păcate, nu am putut să aducem căldura încă din această iarnă. Lucrurile sunt foarte complicate în ceea ce priveşte avizul de securitate la incendii de la ISU, în cele din urmă acesta fiind obţinut abia pe 10 ianuarie 2020.  Vrem să ne ţinem de cuvânt, iar până în iarna viitoare să aducem încălzirea în bazar” a spus şeful municipalităţii sucevene, subliniind că a fost nevoie ca documentaţia ISU să fie refăcută de „de vreo 10 ori” şi, de asemenea, că lucrările vor fi executate, „din mers”, pe tronsoane, fără a deranja prea mult activitatea comercianţilor. Ion Lungu a ţinut să combată zvonurile potrivit cărora Complexul comercial „Bazar” din Lunca Sucevei va fi închis. Respectivele informaţii au fost vehiculate pe fondul apropiatei încetări a contractului cu societatea care se ocupă de prevenirea şi stingerea incendiilor, pe motiv că firma nu mai poate îndeplini condiţiile foarte stricte de reautorizare pentru practicarea activităţii în cauză.

„De fiecare dată când se apropie alegerile locale, toată lumea vine cu zvonuri alarmiste privind închiderea bazarului. Acest lucru este total neadevărat, însă de la 1 martie nu mai putem să avem contract cu firma care asigură PSI, pe motiv că s-au schimbat instrucţiunile pe linie de ISU. Nicio o firmă nu poate îndeplini aceste condiţii imposibile” a precizat primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ, menţionând că respectivul prestator ar fi obligat să aibă 50 de salariaţi, cât şi propriile dotări, inclusiv cu autospeciale de intervenţie, situaţie în care nu şi-ar recupera niciodată investiţia.

Ion Lungu a precizat că, într-un asemenea  context, Primăria îşi va constitui propria echipă PSI, cu patru membri, desprinsă din compartimentul  specializat al executivului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: