Gheorghe Flutur:

Guvernul Orban a plătit la finalul anului 20 de milioane de lei restante din primăvara anului 2019 pentru concedii medicale nedecontate în judeţul Suceava

…dar şi 30 de milioane de euro datorii pentru proiectele prin PNDL din judeţ. Pentru magistrala de gaz natural spre Vatra Dornei s-au emis două HG

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Guvernul Ludovic Orban s-a preocupat să stingă datorii ale fostei guvernări în judeţul Suceava şi că se preocupă de proiectele necesare pentru locuitorii judeţului, cum este cel al magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei.

Flutur a spus că la sfârşitul anului trecut erau în judeţul Suceava 365 de proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

El a menţionat că în data de 10 decembrie 2019 erau înregistrate datorii de 30 de milioane de euro către firmele care au lucrat la aceste proiecte, bani pe care i-a decontat Guvernul Ludovic Orban.

„E important să se ştie acest lucru. Vor continua aceste lucrări. Am susţinut, am făcut demersuri ca să nu fie blocaţi agenţii economici şi să finalizăm lucrările începute în toate localităţile din judeţ” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că s-au plătit şi sumele restante pentru concedii medicale.

Astfel, la finalul anului trecut erau concedii medicale nedecontate din martie, aprilie, mai 2019, un număr de circa 500 de dosare, în sumă de 20 de milioane de lei, care au fost decontate de Guvernul Orban.

Flutur a spus că face aceste precizări pentru că a „văzut fel de fel de discuţii în spaţiul public de la oameni odihniţi”.

Totodată, el a declarat că în ceea ce priveşte proiectul construcţiei conductei de gaz natural spre Vatra Dornei a fost nevoie de două hotărâri de guvern şi că s-a implicat foarte mult în acest proiect.

„A fost foarte multă poezie şi doar promisiuni” a spus Flutur, care a menţionat că pe lângă scoaterea din fond forestier a terenului pe unde va trece conducta era nevoie şi de descărcarea subvenţiei de la APIA pentru terenuri cu păşune.

El a arătat că până a venit Guvernul Orban nu era făcut nimic pentru acest proiect şi că a grăbit lucrurile pentru că firma care va executa lucrarea a fost desemnată şi doreşte ca această magistrală de gaz natural să fie finalizată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: