Gheorghe Flutur, după discuţii cu ministrul Sănătăţii, anunţă investiţii fără precedent în sănătate la Suceava

> Este vorba despre un spital de copii, un institut oncologic, o secţie de chirurgie cardio-vasculară şi de 70 de posturi de medici rezidenţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri seara, după o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la care a participat şi managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, că ministrul a apreciat proiectele de dezvoltare a infrastructurii spitaliceşti din Suceava şi că va susţine implementarea lor.

„A fost o întâlnire excelentă” a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că a abordat problema pregătirii de medici rezidenţi în SJU Suceava, construcţia unui spital pentru copii, construcţia secţiei de oncologie şi amenajarea, prin supraînălţarea corpului E, a secţiilor de chirurgie vasculară şi de neurochirurgie.

Preşedintele Flutur a declarat că în ceea ce priveşte medicii rezidenţi s-a aprobat ca de anul viitor un număr de 70 de medici rezidenţi să se pregătească în SJU Suceava, iar în acest sens Consiliul Judeţean Suceava urmează să modifice organigrama SJU Suceava.

„Salut iniţiativa ministrului Victor Costache de a aproba ca medicii rezidenţi să-şi desfăşoare rezidenţiatul la Suceava. Este o recunoaştere a SJU Suceava” a spus Flutur.

El a menţionat că alocarea acestor posturi reprezintă un avantaj mare pentru pacienţi, dar şi pentru buna pregătire a medicilor rezidenţi, dintre care mulţi, se anticipează, vor rămâne angajaţi ai Spitalului Judeţean Suceava.

„În felul acesta, Spitalul Judeţean Suceava devine, practic, un spital-şcoală pentru pregătirea a 70 de medici” a spus preşedintele Flutur.

Potrivit lui, ministrul Sănătăţii a fost plăcut impresionat de proiectul construcţiei unui spital de copii în Suceava, care să se adreseze unei populaţii de 1,3 milioane de locuitori, în special judeţele Suceava şi Botoşani.

Gheorghe Flutur a spus că atât terenul, cât şi proiectul pentru noul spital de copii sunt pregătite şi că acesta va avea o capacitate de 200-250 de paturi şi va costa 90-100 de milioane de euro.

„Ministrul Sănătăţii a apreciat curajul şi prezentarea bine argumentată a echipei manageriale de la Suceava şi a spus că pentru un astfel de proiect şi o astfel de abordare nu poate spune nu” a declarat preşedintele CJ Suceava.

În ceea ce priveşte construcţia unei secţii de oncologie, ministrul Sănătăţii a spus că e nevoie chiar de un institut oncologic la Suceava.

Totodată, ministrul a aprobat şi investiţia pentru realizarea secţiei de chirurgie vasculară şi de neurochirurgie, cu 50 de paturi, aceasta fiind premisa pentru o viitoare secţie de chirurgie cardiovasculară la Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: