Municipiul Suceava

Lucrările de modernizarea infrastructurii stradale din acest an s-au încheiat cu finalizarea proiectului din cartierul Zamca

> Viceprimarul Lucian Harşovschi: Vom relua din primăvară lucrările în toate cartierele

 Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că lucrările de modernizare a infrastructurii stradale din municipiu s-au încheiat în acest an cu proiectul din cartierul Zamca.

„S-au făcut lucrări de reamenajare şi modernizare a străzilor Grigore Ureche, Dimitrie Cantemir şi Ion Neculce din cartierul Zamca. De asemenea, au fost reabilitate locurile de parcare din această zonă, inclusiv parcarea din zona blocului «Bebeluşul»”, a spus Lucian Harşovschi.

El a menţionat că aceste lucrări au constat în turnarea de 3.169 mp de asfalt, 691 mp de pavaj şi s-au delimitat 204 locuri de parcare.

„Lucrările de modernizare nu se opresc aici, ele vor reîncepe din primăvară, când vremea va fi prielnică, în toate cartierele din oraş” a spus viceprimarul.

Lucian Harşovschi a declarat că şi în perioada rece vor continua lucrări de reparaţii acolo unde este necesar şi şi-a exprimat dezamăgirea că nu s-a putut realiza în acest an întregul program de asfaltări pe care municipalitatea şi l-a propus, în special din cauza lipsei forţei de muncă necesare pentru un volum mare de lucrări.

„Este un progres faţă de anul trecut, dar noi ne-am propus mai multe lucrări. Din primăvară, imediat ce vremea va permite, vom intra în forţă cu programul de modernizare a infrastructurii stradale, de refacere a trotuarelor, dar şi de amenajare a parcărilor de reşedinţă, proiect care a fost început abia din august, după ce 2 ani a fost blocat de grupul PSD din CL. Nu pot spune că e un proiect ambiţios al nostru, al municipalităţii, ci doar intrarea în normalitate. E normal să avem străzi şi trotuare moderne şi e normal ca în fiecare zonă de reşedinţă să existe locuri de parcare reabilitate” a spus Lucian Harşovschi.

El a subliniat că Primăria Suceava a alocat fondurile pentru programul de modernizare, dar că nu a existat suficientă forţă din partea firmelor care au obţinut contractul pentru astfel de lucrări.

„Sper ca anul viitor să fie unul mai bun în ceea ce priveşte modernizarea urbanistică, iar aici mă refer şi la implementarea proiectului privind zona de agrement de pe malul râului Suceava, dar şi la amenajarea parcului Şipote cu fonduri europene” a mai declarat Lucian Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: