Ministrul Transporturilor a anunţat începerea licitaţiei pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Nordului

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că în cursul zilei de luni urma să fie ridicată pe sistemul electronic de licitaţii publice documentaţia pentru organizarea licitaţiei pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului (Suceava – Satu Mare).

Potrivit G4media.ro, ministrul a spus că directorul CNAIR l-a informat că a semnat raportul de publicare pentru Autostrada Nordului (Petea – Suceava).

El a spus că ofertele vor putea fi depuse în ianuarie 2020.

„Este un obiectiv care era în Master plan ca perioadă de implementare după 2020, dar noi am tras foarte mult de proiect în această fază de implementare pentru proiect, care, de altfel, ca viitorii guvernanţi, dacă vor trece testul în Parlament de mâine (luni – n.red.), să îl ducă la bun sfârşit şi nu să vină cu scuze, pentru că ar fi cel mai uşor să vii cu scuze ca să-ţi maschezi incompetenţa” a declarat Cuc.

Ministrul Transporturilor a declarat în 27 septembrie, la darea în folosinţă a şoselei de centură a Sucevei, că era lansată procedura pentru Autostrada Nordului şi că fusese transmis caietul de sarcini la ANAP.

Reamintim că PMP a pus una din condiţii de susţinere a Guvernului Ludovic Orban începerea lucrărilor la Autostrada Nordului, după cum a declarat vicepreşedintele PMP, Marian Andronache.

Mai mulţi parlamentari din Ardeal, dar şi cinci din judeţul Suceava, între care Angelica Fădor, Cătălin Nechifor şi Eugen Bejinariu, au semnat o iniţiativă legislativă pentru Autostrada Nordului ce prevede executarea obiectivului de investiţii „Autostrada Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava” din credite externe şi fonduri europene. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: