Inspectorii sanitari au retras de la comercializare peste 3.000 de produse alimentare şi de cosmetice

Activitatea de control în sănătate publică a lucrătorilor sanitari din judeţul Suceava s-a concretizat, în primele trei trimestre, în 5.757 de controale cu întocmire de procese-verbale în nu mai puţin de 1.198 unităţi.

Conform unei analize privind activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, pe durata inspecţiilor organizate şi întreprinse, lucrătorii specializaţi au dat 105 de amenzi a căror valoare însumată a atins 254.200 de lei. În acest din urmă total, verificările care au avut ca obiect unităţile sanitare s-au concretizat, potrivit neregulilor depistate şi sancţionate, în patru amenzi în valoare de 2.200 de lei. În timpul controalelor, inspectorii de sănătate publică au dat, de asemenea, şi 26 de avertismente, două vizând unităţile sanitare controlate.

Pe durata descinderilor, controlorii au retras de la comercializare 3.084 de produse, 2.997 dintre acestea fiind de natură alimentară, iar 87 constând în cosmetice.

În acelaşi context, în primele 9 luni din 2019, inspectorii DSP au organizat şi ţinut 146 de acţiuni de îndrumare şi consultanţă, rezolvate fiind inclusiv 146 de sesizări care au sosit pe adresa instituţiei. Totodată, inspectorii DSP Suceava au desfăşurat 12 acţiuni de control tematice, iar altele au avut loc în comun cu alte autorităţi abilitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: