Guvernul Orban a primit, ieri, votul de învestitură al Parlamentului

Executivul Ludovic Orban a fost învestit, luni, în plenul reunit al Parlamentului, cu 240 de voturi „pentru” a anunţat Marilen Pirtea, la ieşirea din birourile permanente reunite, conform Mediafax. Ulterior, anunţul oficial a fost formulat de senatorul USR Silvia Dinică.

„Birourile permanente ale celor două camere ale Parlamentului, procedând la verificarea şi numărarea voturilor exprimate de către deputaţi şi senatori, prin vot secret cu bile, au constatat: numărul total 465, numărul celor prezenţi 240, numărul total de voturi exprimare 240. Numărul de voturi anulate – niciunul. Numărul total de voturi exprimate 240, din care numărul total de voturi pentru acordarea încrederii Guvernului – 240” a precizat Dinică. „Ca urmare a faptului că din totalul de 465 de deputaţi şi senatori au fost 240 de voturi «pentru» se constată că este întrunită majoritatea pentru acordarea votului de încredere Guvernului, listei miniştrilor şi programului de guvernare” a completat senatorul USR.

Ludovic Orban a luat cuvântul de la tribuna plenului reunit şi a spus scurt: „Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi”.

Înaintea votului, în calitate de premier desemnat, Ludovic Orban a declarat, în plenul Parlamentului, că o prioritate a guvernului său este abrogarea Legii recursului compensatoriu. Totodată, el a afirmat că trebuie o reformă a Jandarmeriei şi Poliţiei, astfel încât acestea „să lucreze în folosul cetăţenilor”. „Din punctul nostru de vedere, este imperios necesar să abrogăm prevederile recursului compensatoriu, care au scos peste 20.000 de deţinuţi înainte de termen pe stradă, iar foarte mulţi dintre ei au comis infracţiuni. De asemenea, serviciul de probaţiune trebuie dezvoltat pentru a asigura reinserţia socială a celor care sunt eliberaţi din detenţie” a spus Ludovic Orban în plenul Parlamentului. „De asemenea, şi în Poliţie, şi Jandarmerie trebuie să schimbăm mentalitatea, atitudinea pe care o au, determinarea cu care se implică în realizarea misiunii, programele de completare, trebuie completate efectivele, acolo unde este necesar şi trebuie asigurate toate resursele necesare, pentru că aici este vorba despre viaţă, siguranţă, integritatea fizică. Acestea trebuie apărate şi de comisie şi jandarmerie şi celelalte. Război total împotriva infracţionalităţii, a clanurilor interlope care fac legea” a motivat Orban.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: