Achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor

Opt comune din judeţ se regăsesc pe lista localităţilor pentru care a fost iniţiată procedura de licitaţie

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a iniţiat o procedură de licitaţie pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 215 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de judeţe. Printre acestea se numără şi opt comune din judeţul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt şi şefului Biroului Înregistrare Sistematică OCPI Suceava, Gheorghe Tărăboanţă, ANCPI a publicat în data de 11 octombrie a.c., în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul cu numărul CN1015932 – „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor, etapa 2 – 215 UAT-uri din 37 de judeţe”.

Finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional – Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.

Potrivit sursei citate, achiziţiile se desfăşoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafaţa totală estimată a  celor 215 loturi este de 1.294.509 ha.

Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea estimată este de 169.580.679 de lei fără TVA, mai arată sursa.

Anunţul a fost publicat şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2019/S 197-479044, astfel încât la proceduri poate avea acces orice operator din ţară sau din străinătate care îndeplineşte cerinţele solicitate de ANCPI. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.

Potrivit comunicatului OCPI Suceava, proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 – cofinanţare de la bugetul de stat.

Sursa precizează că selectarea  UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare: > localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; > localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; > localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Lista UAT-urilor din judeţul Suceava pentru care a fost iniţiată procedura de licitaţie pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor cuprinde localităţile: Udeşti, Sadova, Şcheia, Frătăuţii Noi, Iacobeni, Grăniceşti, Dumbrăveni, Fântânele. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: