1,4 miliarde de lei pentru comunităţile locale

 Ministrul de Finanţe interimar Eugen Teodorovici a anunţat că Guvernul a aprobat, luni, un proiect de hotărâre prin care este alocată suma de 1,4 miliarde de lei pentru comunităţile locale. El a precizat că proiectul de hotărâre pune în acord ceea ce este prevăzut deja în OUG 12/2019.

„Am adoptat un proiect de hotărâre aşteptat de comunităţile locale şi anume 1,4 miliarde de lei pentru diferite capitole de cheltuieli, aşa cum au fost prevăzute în Ordonanţa de urgenţă 12/2019. Scopul e de a asigura funcţionarea bugetelor locale. E o decizie luată prin Oordonanţa de urgenţă nr. 12, această hotărâre de Guvern nu face altceva decât să pună în acord ce menţionează OUG 12” a afirmat Eugen Teodorovici, la finalul şedinţei de Guvern de luni, citat de Mediafax.

„Execuţia bugetară la momentul 31 iulie 2019, necesarul cheltuielilor până la finalul lui 2019. Prin această distribuire de sume se au în prioritate asigurarea cheltuielilor de funcţionare, cum ar fi cheltuieli de personal, indemnizaţii lunare pentru persoanele cu handicap. O altă zonă e legată de bunurile şi serviciile pentru întreţinerea bugetelor de învăţământ. S-a avut în vedere şi execuţia bugetară la 30 septembrie, la nivel de comunităţi locale” a completat Teodorovici.

El a adăugat că sumele aprobate, luni, de Executiv, vor asigura funcţionarea până la finalul anului şi cheltuielile unităţilor administrativ-teritoriale.

„Practic sumele avute în conturile UAT-urilor cu ce azi se alocă asigură funcţionarea până la finalul acestui an şi desigur şi cheltuielile după acest moment. Nicio comună să nu aibă sub trei luni de funcţionare, chiar dacă acestea nu au solicitat MFP acest sume. Practic e o echilibrare pentru zona de comune, indiferent de culoarea politică a unor primari care administrează comunităţile locale” a completat Eugen Teodorovici.

El a mai spus că „în următoarea şedinţă de guvern va fi adoptată şi acesta pentru ca toate facturile comunităţilor locale să fie achitate, aşa cum am promis”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: