Autorităţile din Suceava şi Schwaben au convenit să realizeze proiecte comune cu implicarea aeroporturilor celor două regiuni

> Gheorghe Flutur anunţă proiecte comune în sănătate, economie, turism

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, luni, la Aeroportul Memmingen, la discuţii cu conducerea Aeroportului Memmingen şi reprezentanţii regiunii Schwaben, ocazie cu care s-au pus bazele începerii unor proiecte comune.

La întâlnire, împreună cu Gheorghe Flutur, a participat directorul general al Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Suceava, Ioan Măriuţa. Din partea germană, delegaţia condusă de preşedintele Flutur a fost aşteptată de directorul Aeroportului Memmingen, Ralf Schmid, şi de Philip Prestel, reprezentantul Consiliului Regional Schwaben.

Preşedintele CJ Suceava a spus că discuţiile s-au axat pe iniţierea unor proiecte comune între Suceava şi Schwaben, începând cu cele în care să se implice cele două aeroporturi.

„S-a subliniat că deschiderea cursei Memmingen – Suceava a fost posibilă prin implicarea celor două regiuni împreună cu conducerile celor două aeroporturi” a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că a discutat cu pasageri în cele două aeroporturi şi a aflat că mulţi români care se află în această parte a Germaniei nu ştiu de existenţa zborului Memmingen – Suceava.

„S-a convenit ca în perioada următoare să fie organizate mai multe acţiuni de promovare a cursei, cu adresare şi către oamenii de afaceri, alături de cei interesaţi de turism în Bucovina”, a spus Flutur.

El a menţionat că s-a stabilit organizarea deplasării în Bucovina a unui grup de oameni de afaceri ce vor putea vedea la faţa locului şi cele două parcuri industriale, de la Suceava şi Siret.

„Sunt firme interesate în acest sens. De asemenea, partenerii germani vor organiza deplasarea unui grup de persoane, reprezentanţi de firme, presă, interesate să promoveze şi să includă Bucovina în viitoarele destinaţii turistice” a mai spus preşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că un alt domeniu în care a propus acţiuni comune a fost sănătatea. Între altele, s-a convenit ca un grup de asistente medicale din Suceava să facă o vizită de documentare în Bavaria.

„În domeniul agriculturii, vreau sa spun că vom merge în Germania cu un grup de fermieri pentru a vedea modul de organizare a fermelor de tip familial” a spus Flutur.

Totodată, el a anunţat că şi reprezentanţii conducerii USV ar urma să aibă, în perioada următoare, întâlniri cu reprezentanţi ai regiunii Schwaben pentru începerea unor proiecte comune.

„Urmează ca la nivelul celor două aeroporturi să existe un schimb de experienţă şi un contact permanent pentru colaborarea între compartimente” a mai declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a continuat ieri vizita în Germania cu o întâlnire la Ministerul Construcţiilor şi Transporturilor din Bavaria cu secretarul de stat, Helmut Schutz.

La întâlnire, unde urma să fie prezent şi Sebastian Metz, director al Camerei de Comerţ Româno-Germane, se aflau pe agendă chestiuni privind colaborarea în vederea demarării unor investiţii în Suceava, în Bucovina.

Ulterior, preşedintele CJ urma ca, la Expo Real, să aibă o întâlnire cu reprezentanţii Camerei de Comerţ din Schwaben.

La Expo Real delegaţia Sucevei avea prevăzute întâlniri la standul României cu potenţial investitori germani în judeţul Suceava, fiind programată o întâlnire în domeniul turismului cu Asociaţia Regio-Augsburg Turismus şi cu Asociaţia Turistică Allgäu-Bayerisch, pentru promovarea unui proiect turistic comun.

Totodată, era planificat să fie promovate parcurile industriale Suceava şi Siret, precum şi investiţii în domeniul sănătăţii, turismului, industriei alimentare, industria textilă şi industria de maşini. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: