Unsprezece cupluri din comuna Fântânele au sărbătorit duminică Nunta de Aur

 Duminică, 22 septembrie, 11 cupluri din comuna Fântânele, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost sărbătorite de Primăria şi Consiliul Local din localitate. Aniversarea cuplurilor a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, iar evenimentul de duminică a început în jurul orei 11.30, cu un Te Deum oficiat de pr. Ilie Marţineac, la Biserica „Sfântul Gheorghe” din satul Băneşti. După încheierea slujbei, în jurul orei 13, cuplurile sărbătorite, împreună cu rudele şi prietenii, s-au deplasat la căminul cultural din acelaşi sat, unde sărbătoriţilor li s-au oferit din partea organizatorilor flori, premii în bani, şampanie şi o masă festivă. Cuplurile de aur, rudele acestora şi toţi cei prezenţi la eveniment au asistat dar şi dansat la spectacolul susţinut de fanfara Vasile Leontică şi de formaţia Etnostyl din Suceava.

Potrivit primarului comunei Fântânele, Vasile Hîj, în urmă cu 14 ani, prin hotărâre a Consiliului Local, s-a decis ca familiile care reuşesc să ajungă la această vârstă să fie sărbătorite.

„Noi încercăm în fiecare an să ducem tradiţia mai departe, să-i sărbătorim pe cei care au reuşit, în ciuda tuturor problemelor pe care viaţa de zi cu zi ni le rezervă, să ajungă la o frumoasă vârstă de convieţuire. 50 de ani de convieţuire e mult, e puţin – ei ştiu! Cu paşi repezi ne apropiem şi o parte dintre noi de această vârstă frumoasă. Cei 50 de ani de căsătorie înseamnă familia tradiţională” a afirmat primarul Vasile Hîj, adăugând că înseamnă mult să treci peste obstacolele şi piedicile vieţii, să-ţi vezi copiii realizaţi, la casele lor, iar nepoţii asemenea.

„Să poţi să accepţi toate greşelile făcute de partenerul de viaţă şi să mergi împreună, în continuare, este enorm de mult. În ziua de astăzi, tot mai puţini se pliază pe aceste modele” a mai spus primarul comunei Fântânele.

Edilul-şef a subliniat că se doreşte, împreună cu Consiliul Local, continuarea acestei tradiţii de a sărbători cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie: „poate aşa îi descurajăm pe cei care, dintr-un motiv sau altul, ar încerca să strice familia“.

„Greutăţile vieţii de zi cu zi îţi arată şi îţi demonstrează multe, dar persoanele cu caracter merg înainte, asta înseamnă familia tradiţională, familia adevărată. Oamenii cu personalitate ajung să plece pe cealaltă lume împreună!“ a concluzionat primarul Vasile Hîj.

IONEL CURCAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: