Primarii cer Consiliului Judeţean de peste 7 ori mai mult decât sumele disponibile

> „Necesarul centralizat de la primării este de 7,4 ori mai mare, primarii localităţile cerând 497 de milioane de lei, în timp ce noi avem 69,2 de milioane de lei” arată Gheorghe Flutur, preşedintele CJ

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat ieri, în şedinţa ordinară a lunii septembrie, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată TVA şi din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anii 2020-2023, conform scrisorii-cadru privind contextului macroeconomic şi metodologia de elaborare a bugetului pentru anului 2020 şi estimărilor pentru intervalul 2021-2023.

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean a informat că, de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, sumele de repartizat prin votul deliberativului au fost făcute cunoscute executivului abia pe 20 septembrie, de aceea proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară ulterior convocării şedinţei, astfel încât primarii să poată transmite, până la finele acestei luni, o formă a proiectului de buget pentru anul 2020. Procedura se repetă anual, în trimestrul al treilea al anului, iar pe data de 19 septembrie executivul judeţean a cerut unităţilor administrativ-teritoriale să transmită necesarul de fonduri administraţiei judeţene. Astfel, dacă potrivit Finanţelor Publice, la dispoziţia Consiliului Judeţean sunt 69,2 de milioane de lei, respectiv 50,2 milioane de lei din cote defalcate din TVA şi 19 milioane de lei repartizări din cote defalcate din impozitul pe venit, din teritoriu s-au adunat solicitări care depăşesc de peste 7 ori suma în cauză. „Necesarul centralizat de la primării este de 7,4 ori mai mare, primarii localităţile cerând 497 de milioane de lei, iar noi avem 69,2 de milioane de lei. Avem şi estimarea pe următorii ani. Aşa stând lucrurile, am încercat să răspundem localităţilor. Există şi sume mai mici, însă doar atât au solicitat primarii, spunând că doar atât au nevoie” a precizat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: