Prima parcare supraetajată a Sucevei va ocupa spaţiul în care sunt lăsate acum maşinile celor veniţi la Primărie

> O parte a construcţiei se va întinde şi deasupra străzii dinspre unitatea de pompieri, până în poarta stadionului Areni > Chiar dacă actuala parcare va fi desfiinţată, se consideră că lipsa acesteia va fi compensată de cele 200 de locuri de parcare noi

Primăria Municipiului Suceava a demarat procedura pentru construirea primei parcări supraetajate din reşedinţa de judeţ. Potrivit primarului Ion Lungu, iniţial, pentru viitoarea amenajare, fusese ales un teren disponibil aflat în spatele sediului executivului din Areni, însă, după ce s-a constatat că suprafaţa libera este insuficientă, s-a optat pentru o altă variantă. Astfel, după discuţii cu specialiştii executivului şi proiectantului, s-a concluzionat că unica soluţie viabilă ar consta în dezafectarea actualului spaţiu destinat parcării autovehiculelor.

„Iniţial am dorit să facem această parcare în spatele Primăriei, însă, din păcate, suprafaţa este mică şi nu corespunde acestor investiţii. În urma discuţiilor avute cu reprezentatul proiectantului, varianta cea mai eficientă este să o realizăm în actuala parcare din faţa Primăriei, cu extindere peste strada Universităţii, prin parcarea supraterană. În acest fel s-ar putea face o parcare supraterană cu 200 de locuri” face cunoscut edilul-şef sucevean.

Anterior, Ion Lungu spunea că parcarea supraetajată de la Primărie va avea înălţimea imobilului care adăposteşte serviciile executivului, făcând parte dintr-o listă de zece asemenea edificii destinate parcării pe niveluri a autovehiculelor. Pe lângă cel de lângă sediul Primăriei, obiective de acest fel ar putea fi construite în preajma Pieţei Mari, Palatului Administrativ, sediului Organizaţiei Judeţene a PSD, Colegiului Naţional de Arte, hotelului „Bucovina”, Pieţei Mici, fostului magazin „Mobila”, fostului Centru Judeţean de Proiectări şi în apropierea Protopopiatului din Zamca.

O parcare supraetajată ar avea, în medie, circa 140 de locuri.

Conform unui calcul al specialiştilor, amenajarea totalului de 1.400 de locuri de parcare ar urma să coste 11,2 milioane de euro, adică 8.000 de euro pentru un singur loc. În proiectul de buget pe anul 2019, autorităţile locale au prins, pentru întocmirea studiilor necesare, suma de 70.000 de lei.

În noiembrie 2016, Ion Lungu susţinea că noile parcări supraterane trebuie să se încadreze în specificul urbanistic, numărul de etaje urmând a fi stabilit în funcţie de acest imperativ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: