DSP Suceava avertizează

Procedurile medicale de mărire a buzelor şi de înfrumuseţare anunţate de Clinica Swiss Estetix în Suceava nu sunt autorizate

Direcţia de Sănătate Publică Suceava atenţionează că unele proceduri de înfrumuseţare care ar urma să fie efectuate în Suceava şi sunt mediatizate pe reţele de socializare ar putea pune în pericol sănătatea populaţiei.

Potrivit Directorului executiv al DSP Suceava, Liliana Grădinariu, pe reţeaua de socializare Facebook au apărut anunţuri de promovare a unor proceduri medicale pentru mărirea buzelor şi a altor proceduri de înfrumuseţare efectuate de Clinica Swiss Estetix Bucureşti în Suceava, pe 15 septembrie 2019, însă instituţiile medicale judeţene abilitate nu au primit solicitarea Clinicii Swiss Estetix Bucureşti pentru a desfăşura activitate medicală legală în Suceava.

Sursa menţionează că, potrivit reglementărilor sanitare în vigoare, activităţile medicale se desfăşoară în cadrul unor unităţi sanitare avizate de Colegiul Medicilor Suceava, autorizate şi înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava, prin personal medical de specialitate, competent pentru procedurile medicale respective, despre a cărui activitate medicală desfăşurată este informat, în prealabil, Colegiul Medicilor teritorial.

Efectuarea procedurilor menţionate anterior într-un spaţiu neavizat de către Colegiul Medicilor Suceava şi neautorizat de către Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava pentru asemenea activităţi medicale, de către personal medical neînregistrat la Colegiul Medicilor Suceava, constituie un act de practică ilegală a profesiei, cu posibile prejudicii grave ale pacientului, subliniază DSP Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: