Peste 1600 de candidaţi s-au înscris în sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat

Peste 1600 de candidaţi suceveni s-au înscris în sesiunea august-septembrie 2019 a examenului de bacalaureat, fiind stabilite cinci centre de examen şi două centre zonale de evaluare.

Conform ISJ Suceava, în examen sunt înscrişi 1630 de candidaţi, dintre care 1169 provin din promoţia curentă, iar 461 de candidaţi din promoţiile anterioare.

Centrele de examen din judeţ vor funcţiona la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava şi la Liceul cu Program Sportiv Suceava. Centrele zonale de evaluare vor funcţiona la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat 2019 are următoarea structură: în data de 21 august este prevăzută proba scrisă la limba şi literatura română, pe 22 august va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, pe 23 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului, scrisă, pe 26 august proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Pe 27 şi 28 august se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 29 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 30 august şi 2 septembrie este prevăzută evaluarea competenţelor digitale, iar pe 2 – 3 septembrie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională.

Afişarea rezultatelor la probele scrise ale bacalaureatului va fi pe 3 septembrie (până la ora 12) şi depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi (orele 12 – 16).

În perioada 3 – 6 septembrie se vor soluţiona contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 7 septembrie 2019.

De menţionat este că lista unităţilor arondate fiecărui centru de examen se află afişată pe site-ul ISJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: