Noi reuşite la nivel european ale Colegiului Naţional „Nicu Gane”

Colegiul Naţional „Nicu Gane” îşi onorează statutul de Şcoală Europeană, titlu primit pentru prima dată în acest an, anunţând câştigarea de noi granturi pentru proiecte europene Erasmus+. Astfel, în urma evaluării aplicaţiilor pentru finanţare, pe 2 iulie a.c., Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a făcut cunoscut că unitatea de învăţământ din Fălticeni se situează printre cele 148 de instituţii câştigătoare, din cele 325 care au solicitat finanţare.

„Am constatat cu bucurie şi satisfacţie profesională că efortul depus alături de colegul Florin Ilincă s-a soldat din nou cu succes. Noi facem parte din grupul restrâns de licee teoretice, 14 la număr, câştigătoare ale acestui tip de grant. Noul proiect aprobat spre finanţare, având drept grup ţintă elevii de la specializarea Matematică-Informatică, se va derula în perioada 2019-2021, pentru 32 de elevi, cu două fluxuri a câte 16 elevi de clasa a X-a de la specializarea amintită, în iunie 2020 şi iunie 2021. Grantul aprobat este de 76.652 euro. Compania care urmează să organizeze şi să ofere serviciile de training profesional pentru elevii noştri este «WBS Training AG» din Dresda, Germania, cu care colaborăm din 2015. Până acum, 47 de elevi de la «Nicu Gane» au beneficiat de serviciile educaţionale ale acestei instituţii, rezultatele pe plan personal şi profesional ale acestora regăsindu-se în alegerile lor privind cariera, în transformările în percepţia acestora în ceea ce priveşte identitatea europeană şi în aprecierea acestora într-un grad mai ridicat a culturii, civilizaţiei şi valorilor europene Tema proiectului este «Dezvoltarea aplicaţiilor pentru dispozitive mobile», iar scopul acestuia constă în asigurarea calităţii în formarea profesională iniţială, printr-un stagiu de pregătire practică a elevilor de clasa a X-a de la specializarea Matematică-Informatică, într-o companie cu experienţă în dezvoltarea aplicaţiilor mobile, în scopul dobândirii de competenţe digitale corespunzătoare noilor cerinţe de pe piaţa europeană a muncii” a declarat coordonatorul proiectului şi responsabilul Comisiei de proiecte şi programe comunitare, prof. Ioan Caulea.

Acest succes la nivel de finanţare prin granturi europene este completat de un alt proiect Erasmus+, de data aceasta unul de parteneriat strategic, intitulat „Game-VET”, coordonat de AFBB (Akademie für berufliche Bildung GmbH) din Dresda.

De la prof. Ioan Caulea am aflat că „acest proiect se datorează bunei colaborări cu WBS Training din Dresden, care ne-a recomandat ca parteneri Academia de formare continuă AFBB, care ne-a contactat şi ne-a cerut acordul de parteneriat în acest demers colaborativ. Alături de colegul şi colaboratorul meu de încredere, profesorul de informatică Florin Ilincăi, şi cu acordul directorului şcolii, profesor Cristina Nechifor, am decis să începem să lucrăm la acest proiect, care s-a dovedit unul de succes. Proiectul este destinat profesorilor, iar scopul este de a spori experienţa de învăţare a predării prin îmbogăţirea predării de scenarii în şcoli utilizând conceptul de joc – «gamification». Prin creşterea experienţei de învăţare, emoţiile pozitive vor fi antrenate şi folosite în procesul de învăţare. Învăţarea trebuie să fie distractivă. Grupul-ţintă este format din profesori din toate tipurile de şcoli. În acest scop, vor fi furnizate diverse materiale de instruire despre crearea unor situaţii de predare asemănătoare jocului, pe o platformă online iar materialele vor fi evaluate – formativ şi sumativ – de o instituţie cu o expertiză remarcabilă în acest domeniu”.

Ceilalţi parteneri în proiectul care se va derula în perioada 2019-2021 sunt Manzalab Group (Franţa), Universitatea din Coventry (Marea Britanie), SEDU (Finlanda) şi VUCSTOR (Danemarca). În cadrul acestui proiect, în anul 2020, trei profesori de la „Nicu Gane” vor participa la mobilităţi de formare organizate în cadrul proiectului.

Aceste realizări la nivel european pentru colegiul fălticenean se adaugă celorlalte şase proiecte Erasmus+ pentru care profesorul coordonator Ioan Caulea a aplicat şi a obţinut finanţare pentru colegiu în anul şcolar 2018-2019.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: