Noul angiograf al Spitalului Judeţean Suceava a fost pus în funcţiune şi a fost realizată prima intervenţie

Secţia de cardiologie a pus, miercuri, în funcţiune, noul angiograf, fiind montat primul stent în prezenţa specialiştilor din Anglia care asigură garanţia din partea firmei Siemens.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a intrat în funcţiune noul angiograf al Spitalului Judeţean Suceava şi că are loc şi prima intervenţie chirurgicală în cadrul Compartimentului de chirurgie intervenţională din SJU Suceava.

 El a menţionat că funcţionarea aparatului este autorizată de CNCAN.

„Ne bucurăm că putem să anunţăm dotarea şi funcţionarea acestui aparat extrem de aşteptat de cetăţeni”, a spus Flutur.

El a arătat că SJU Suceava are un medic specialist tânăr, dar continuă recrutarea de medici care doresc să lucreze în acest domeniu.

Managerul SJU Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a spus că prima intervenţie s-a făcut sub supravegherea specialistului din Anglia care reprezintă firma Siemens, precizând că de la prima intervenţie curge contractul de garanţie şi că e bine şi corect ca acest aparat să beneficieze de doi ani de garanţie.

El a mai declarat că în spital s-au efectuat de mai mulţi ani, în regim privat, astfel de intervenţii şi a apreciat că firma respectivă îşi va sista activitatea pentru că prestatorul firmei private s-a transferat la SJU Suceava.

Vasile Rîmbu a mai spus că speră că în aceste condiţii în care spitalul deţine un astfel de aparat în funcţiune să obţină o finanţare mai consistentă pentru acest program.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: