Noul angiograf al Spitalului Judeţean Suceava a fost pus în funcţiune şi a fost realizată prima intervenţie

Secţia de cardiologie a pus, miercuri, în funcţiune, noul angiograf, fiind montat primul stent în prezenţa specialiştilor din Anglia care asigură garanţia din partea firmei Siemens.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a intrat în funcţiune noul angiograf al Spitalului Judeţean Suceava şi că are loc şi prima intervenţie chirurgicală în cadrul Compartimentului de chirurgie intervenţională din SJU Suceava.

 El a menţionat că funcţionarea aparatului este autorizată de CNCAN.

„Ne bucurăm că putem să anunţăm dotarea şi funcţionarea acestui aparat extrem de aşteptat de cetăţeni”, a spus Flutur.

El a arătat că SJU Suceava are un medic specialist tânăr, dar continuă recrutarea de medici care doresc să lucreze în acest domeniu.

Managerul SJU Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a spus că prima intervenţie s-a făcut sub supravegherea specialistului din Anglia care reprezintă firma Siemens, precizând că de la prima intervenţie curge contractul de garanţie şi că e bine şi corect ca acest aparat să beneficieze de doi ani de garanţie.

El a mai declarat că în spital s-au efectuat de mai mulţi ani, în regim privat, astfel de intervenţii şi a apreciat că firma respectivă îşi va sista activitatea pentru că prestatorul firmei private s-a transferat la SJU Suceava.

Vasile Rîmbu a mai spus că speră că în aceste condiţii în care spitalul deţine un astfel de aparat în funcţiune să obţină o finanţare mai consistentă pentru acest program.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: