Hochei

Ana Maria Diaconu, de la CSM Suceava, va participa la un stagiu de pregătire cu lotul naţional de senioare al României

Singura echipă de hochei care evoluează pe patinoarul artificial din Suceava într-o competiţie oficială este cea de juniori under 18 a Clubului Sportiv Municipal din localitate. De curând, pentru a promova jocul de hochei şi la nivel feminin, la acest nivel al juniorilor sunt permise şi fete mai mari ca vârstă decât colegii lor băieţi.

Este dificil să joci şi să te pregăteşti împreună cu băieţii, din motive lesne de înţeles, însă la Suceava, sub conducerea antrenorului Constantin Curelaru, evoluează o tânără sportivă care a progresat deosebit la acest nivel şi a fost selecţionată în lotul naţional de senioare al României. Ana Maria Diaconu, în vârstă de 15 ani, are dublă legitimare, la CSM Suceava şi SC Triumf Bucureşti, şi are în spate ani buni de hochei care au propulsat-o la un nivel superior. Sportiva va participa la un stagiu de pregătire centralizată la Miercurea Ciuc cu lotul de senioare al României care va evolua la Campionatul Mondial grupa B, seria a II-a, care va avea loc la Braşov.

Ana Maria Diaconu este eleva Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava şi practică hochei de nouă ani.

„Este greu să te afirmi într-un joc în care băieţii sunt la timonă. Totuşi, am progresat de la an la an şi acum am primit şansa de a participa la un stagiu de pregătire cu lotul naţional al României under 18.

Am învăţat multe de la antrenorul meu Constantin Curelaru şi sper să fac faţă antrenamentelor de la nivelul de selecţionată”, a spus tânăra Ana Maria Diaconu.

„Faptul că o sportivă din Suceava va face un stagiu de pregătire cu naţionala României de senioare nu face decât să mă bucure. Este meritul ei că a reuşit să treacă peste barierele inevitabile ale unei competiţii în care băieţii sunt de bază şi şi-a văzut de muncă, a progresat şi poate ajunge de la o vârstă deosebit de fragedă la o mare performanţă. Le mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit, Primăria şi Consiliul Local Suceava şi Clubul Sportiv Municipal şi celor care ne-au ajutat când a fost mai greu şi îmi doresc ca toţi să prindem zilele bune când hocheiul sucevean va reveni în top şi va beneficia de un patinoar acoperit”, a declarat antrenorul Constantin Curelaru. (Foto: ADRIAN POPOVICI)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI