În cadrul unor acţiuni pentru combaterea delictelor silvice

Peste 180 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii suceveni

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au organizat, în perioada 11 – 17 martie a.c., acţiuni punctuale pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării şi prelucrării masei lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acţiunilor au fost efectuate 19 controale, fiind constatate nouă infracţiuni şi aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 97.700 lei.

„Poliţiştii au confiscat 117,08 mc material lemnos în vederea stabilirii provenienţei, în valoare de 44.400 lei, din care faptic 104,58 mc şi valoric 12,50 mc şi au indisponibilizat o autoutilitară folosită la comiterea ilegalităţilor silvice, în valoare de circa 3.000 de euro” a menţionat sursa citată.

Poliţia Judeţeană Suceava a arătat că pe 8 martie a.c., la ora 17.15, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe DN 2 din comuna Vadu Moldovei, ansamblul auto condus de un bărbat de 38 de ani din comuna Bogdăneşti, care transporta material lemnos către o firmă din Bulgaria, respectiv cherestea de esenţă răşinoase.

„Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată şi a faptului că bărbatul a efectuat mai multe transporturi în baza aceluiaşi aviz de însoţire, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta 51,90 mc cherestea de esenţă răşinoase şi nu cantitatea consemnată în documente. Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că în data de 7.03.2019, respectiv în cea de 8.03.2019, bărbatul a efectuat transporturi de material lemnos pe baza aceluiaşi aviz de însoţire” a precizat IPJ Suceava.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale din comuna Bogdăneşti, care a emis documentele, cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea materialului lemnos, în valoare de 33.164 lei.

Pe 14 martie a.c., la ora 11.20, poliţiştii Postului de poliţie Mănăstirea Humorului au oprit pentru control, pe DJ 177 din localitate, autoutilitara condusă de un localnic de 21 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că tânărul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta ilegal cantitatea de 4,28 mc cherestea de esenţă răşinoase.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de 2.734 lei fiind confiscat şi predat în custodie personalului silvic; autoutilitara în valoare de circa 3.000 de euro a fost indisponibilizată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: