Politica românească dă în clocot

De la alegerile din 2016 încoace, politica noastră, la fel ca democraţia originală iliesciană, a luat-o de-a-ndoaselea: a început să deconstruiască aproape tot ce se construise cu mari eforturi şi sacrificii până atunci. Astfel că nimic nu mai era bun: democraţia a intrat sub oboroc iliberal, la fel ca în Ungaria şi Turcia, apartenenţa la Uniunea Europeană şi NATO a devenit peste noapte suspectă, fiind pusă în discuţie şi trecută în plan secund, Justiţia, care se afla într-un trend european apreciat de MCV, de comisarii europeni şi de Comisia de la Veneţia, a ajuns calul de bătaie al liderilor majoritari, independenţa ei dispărând în ceaţă, iar dezvoltarea economică, mediul financiar-bancar, investiţiile străine n-au mai beneficiat de politici favorabile, din contra.

De remarcat că niciuna din schimbările de mai sus n-a fost cuprinsă în programul de guvernare aprobat de Parlamentul României, un program numai bun de prostit lumea, ci au intervenit intempestiv, „noaptea ca hoţii”, stârnind panică şi proteste masive încă din primele zile ale noii guvernări. Apoi am intrat într-o perioadă de recul şi încercări de a le rezolva nu toate deodată, ci una câte una pentru a nu mai stârni strada şi organismele europene..

N-au stârnit cine ştie ce mişcări de protest, în schimb actualii diriguitori au intrat în conflict cu organismele UE şi cu o mulţime de ţări membre ale căror ambasade i-au tras de mânecă pe forţoşii noştri lideri majoritari care au dorit cu tot dinadinsul să facă din România oaia neagră a Europei şi a lumii civilizat-democratice. Ei, bine, au reuşit.

Însă deconstrucţia s-a împotmolit parţial odată cu revolta magistraţilor, cu reinflamarea protestelor de stradă, provocând mânia alianţei de guvernare. În consecinţă, politica românească a dat în clocot şi măreţii lideri au trecut la ameninţări făţişe, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la revoluţie încoace. Asta dovedeşte că în rândul majorităţii de guvernământ au intrat dezorientarea şi frica.

Despre ce ameninţări e vorba? Iată câteva mai cu moţ:

  1. PSD, adică Liviu Dragnea, „se va ocupa” de liderii şi membrii social-democraţi care „zburdă” pe la alte partide, fiind vizat în primul rând cel ce culege roadele politicilor „înţelepte” ale liderului suprem şi se măreşte văzând cu ochii, partidul lui Victor Ponta, Pro România. Cel ce a căpătat faimă şi putere după ce s-a întărit cu doi foşti prim-miniştri, Grindeanu şi Tudose. În interpretarea lui Dragnea, toţi cei plecaţi sunt masoni şi securişti, iar împotriva lor vor fi trimişi mardeiaşii de partid şi inspectorii financiari, deveniţi, iată, gardă pretoriană. Cică asta nu se numeşte „hăituială”. Aşadar, democraţia iliberală trece la acţiune.
  2. Pe motiv că „românii vor să ştie adevărul”, o importantă ameninţare e aruncată asupra magistraţilor, mai ales a celor ce cred în independenţa sistemului judiciar. Şi, parţial, ameninţarea deja este pusă în practică: Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor, la fel ca fosta SIPA, a început să strângă dosarele unor magistraţi posesori de plângeri penale făcute de inculpaţi preponderent politici, secţia fiind interesată în primul rând de dosarul lui Dragnea de la DNA. Istoria consemnează astfel de secţii speciale în vremea lui Lenin, primul iniţiator, a lui Stalin, şi a lui Hitler, ale căror efecte au dus la dispariţia deloc misterioasă nu numai a opozanţilor politici, dar şi a câtorva milioane de victime colaterale. Nici secţia specială românească din vremea ocupaţiei bolşevice n-a stat degeaba: sute de mii de victime aruncate la canal, în închisorile comuniste de reeducare (fenomenul Piteşti) sau deportate în Bărăgan, în Dobrogea ori în Deltă.
  3. Pe motiv că nu face ce îi cere partidul, adică o ordonanţă de graţiere şi amnistie, este ameninţată carierea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader însuşi, cel ce a reuşit să-şi ostilizeze întreaga clasă a magistraţilor.
  4. Ultimul ameninţat, Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale… Drept semn că Secţia pentru investigarea justiţiarilor îşi începe acţiunea de curăţare a României şi a Europei de duşmani…
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: