Suceava şi-a „bătut” planul la angajări

> Anul trecut, 16.868 de suceveni şi au găsit un loc de muncă, numărul vizat iniţial de AJOFM fiind depăşit cu 786 de persoane > Aceasta, mulţumită primelor acordate şomerilor care se încadrează, cât şi subvenţiilor pentru agenţii economici care fac angajări

În 2018, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava  iese în evidenţă cu  rezultate bune pe linia ocupării persoanelor aflate în căutarea unui serviciu.

Astfel, potrivit lui Dănuţ Mihai Burgheaua, directorul  executiv al instituţiei, anul trecut, de prime s-au bucurat 573 de şomeri, de cea pentru încadrarea înainte de expirarea indemnizaţiei de şomaj având parte 265 de persoane. Prima de activare de 1.000 de lei a fost orientată către 265 de şomeri; prima de încadrare la o distanţă mai mare de 15 km a fost acordată la şase şomeri; cea pentru angajarea la distanţă mai mare de 50 km  – la 7 şomeri; în timp ce beneficiari ai primei de relocare au fost 24 de şomeri. De asemenea, 67 de tineri s-au ales cu câte o primă de 1.100 de lei acordată, potrivit legii, absolvenţilor care se angajează. De cealaltă parte, 599 de angajatori au primit subvenţii pentru angajarea şomerilor în vârstă de peste 45 de ani; 172 pentru încadrarea de absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ; 80 pentru oferirea unui loc de muncă tinerilor NEETs. Totodată, 12 agenţi economici au beneficiat de subvenţii pentru încadrarea tinerilor cu risc de marginalizare socială; unu pentru angajarea şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale; zece pentru încadrarea şomerilor cărora le-au mai rămas 5 ani până la pensionare; doi pentru angajarea de persoane cu handicap, doi pentru încadrarea de persoane cu handicap; 4 agenţi economici au fost subvenţionaţi pentru încadrarea de şomeri neindemnizaţi. În 147 de cazuri, AJOFM a avut dosare de  subvenţionarea formării profesionale a ucenicilor la locul de muncă, iar în alte  28, de subvenţionare, pe perioada vacanţelor, a locurilor de muncă ale elevilor şi studenţilor. În cele din urmă, agenţii economici au avut parte de subvenţii pentru specializarea la locul de muncă a stagiarilor cu studii superioare.

„Atât primele, care fac mai atractivă angajarea, cât şi subvenţiile, care acoperă o parte din cheltuiala cu forţa de muncă a angajatorilor, cât şi gestionarea competenţelor şomerilor, a cererii de forţă de muncă şi a criteriilor de selecţie a angajatorilor au condus la un bilanţ de ocupare de 16.868 de persoane care au obţinut un loc de muncă în anul 2018, numărul propus fiind depăşit cu 786 de persoane” a declarat Mihai Dănuţ Burgheaua.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: