Nataţie, Cupa Ţărilor Europei Centrale

Sucevenii Sebastian Croitor şi Maria Verciuc au urcat de patru ori pe podiumul de premiere

La sfârşitul săptămânii trecute, la Novi Sad, în Serbia, s-a desfăşurat Cupa Ţărilor Europei Centrale la înot, competiţie pentru băieţii de 15-16 ani şi fetele de 13-14 ani. Acest concurs a reunit sportivii reprezentativi din şase ţări: România, Ungaria, Slovenia, Macedonia, Bosnia şi Hertegovina şi ţara gazdă, Serbia.

Delegaţia României a fost alcătuita din nouă fete şi zece băieţi, cei mai buni la categoriile lor de vârstă. Doi dintre înotători au fost sucevenii Sebastian Croitor, de 16 ani, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, şi Maria Verciuc, de 13 ani, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Suceava, Maria fiind la prima competiţie oficială de acest gen.

Sucevenii s-au descurcat remarcabil, reuşind să se întoarcă acasă cu 4 medalii şi două locuri 6. Sebastian Croitor a obţinut o medalie de argint la 4×100 liber, iar Maria Verciuc a cucerit 3 medalii de bronz la 4×100 liber, 4×100 mixt şi 4×200 liber şi două locuri 6 la 50 liber şi 100 bras.

Ambii sportivi se pregătesc în bazinul de înot al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 sub îndrumarea profesorului Cezar Moscaliuc şi la Victoria 21 Gym cu profesorul Cătălin Bunduc.

„Îi felicit pe sportivii noştri pentru modul în care s-au comportat la această competiţie. Mă bucură faptul că ei şi-au depăşit emoţiile, acest lucru fiind de bun augur pentru viitor”, a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: