Nataţie, Cupa Ţărilor Europei Centrale

Sucevenii Sebastian Croitor şi Maria Verciuc au urcat de patru ori pe podiumul de premiere

La sfârşitul săptămânii trecute, la Novi Sad, în Serbia, s-a desfăşurat Cupa Ţărilor Europei Centrale la înot, competiţie pentru băieţii de 15-16 ani şi fetele de 13-14 ani. Acest concurs a reunit sportivii reprezentativi din şase ţări: România, Ungaria, Slovenia, Macedonia, Bosnia şi Hertegovina şi ţara gazdă, Serbia.

Delegaţia României a fost alcătuita din nouă fete şi zece băieţi, cei mai buni la categoriile lor de vârstă. Doi dintre înotători au fost sucevenii Sebastian Croitor, de 16 ani, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, şi Maria Verciuc, de 13 ani, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Suceava, Maria fiind la prima competiţie oficială de acest gen.

Sucevenii s-au descurcat remarcabil, reuşind să se întoarcă acasă cu 4 medalii şi două locuri 6. Sebastian Croitor a obţinut o medalie de argint la 4×100 liber, iar Maria Verciuc a cucerit 3 medalii de bronz la 4×100 liber, 4×100 mixt şi 4×200 liber şi două locuri 6 la 50 liber şi 100 bras.

Ambii sportivi se pregătesc în bazinul de înot al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 sub îndrumarea profesorului Cezar Moscaliuc şi la Victoria 21 Gym cu profesorul Cătălin Bunduc.

„Îi felicit pe sportivii noştri pentru modul în care s-au comportat la această competiţie. Mă bucură faptul că ei şi-au depăşit emoţiile, acest lucru fiind de bun augur pentru viitor”, a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI