Anchetă epidemiologică a DSP

14 persoane din Polonia, cazate la o pensiune din Suceviţa, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că 14 persoane din Polonia, din care patru adulţi şi zece copii, au ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Rădăuţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar instituţia a declanşat o anchetă epidemiologică pentru depistarea cauzelor îmbolnăvirilor.

Zorescu a spus că toţi pacienţii au suferit forme uşoare ale bolii şi au primit îngrijiri medicale. În prezent sunt bine, fiind externaţi încă de duminică, cu starea de sănătate ameliorată.

Medicul a precizat că au fost recoltate probe biologice pentru efectuarea examenului de coprocultură de la doi pacienţi, respectiv probe de alimente, probe de pe suprafeţe, probe de apă de la pensiune şi probe biologice de la personalul blocului alimentar al unităţii.

„E prea devreme să ne pronunţăm asupra cauzelor îmbolnăvirilor. Aşteptăm rezultatele analizelor în cazul probelor recoltate de la pacienţi şi de la pensiunea respectivă” a explicat Cătălina Zorescu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI