Final de an şcolar la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

A mai trecut un an în care visele adolescenţei au prins contur şi o nouă generaţie este pregătită să înfrunte viaţa. Joi, 14 iunie, a avut loc ceremonialul încheierii anului şcolar 2017-2018 la Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Alături de elevii colegiului, au fost reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N., cadre militare active şi în rezervă, oficialităţi ale administraţiei publice locale, personalul colegiului, părinţi, rude, prieteni şi absolvenţi din promoţiile anterioare. Festivitatea de încheiere a anului şcolar a fost prezidată de domnul general de brigadă dr. Dorin Blaiu, comandant al Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre şi a fost marcată printr-un ceremonial militar şi religios.

Rezultatele obţinute pe parcursul anului şcolar 2017-2018 s-au concretizat prin cele peste 150 de premii şi distincţii obţinute în competiţiile şcolare de nivel judeţean, interjudeţean şi naţional. În contextul general al preţuirii performanţei s-au acordat premii din partea Statului Major General, Statului Major al Forţelor Terestre, asociaţiei caritabile „Camarazii” şi Fundaţiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe-purtătorul de biruinţă”.

Ceremonia a mai cuprins alocuţiuni din partea gazdelor şi a invitaţilor, înaintarea în grad şi numirea în funcţii a elevilor, precum şi atribuirea titlului de Clasă „Căpitan Erou Aurel Vasilescu” clasei a XI-a B care a obţinut cele mai bune rezultate şcolare, fiind îndrumaţi în pregătire de doamna dirigintă Dana Drehluţă. Un alt moment important din cadrul festivităţii a fost acela în care absolvenţii promoţiei 2018 au predat cheia colegiului reprezentanţilor claselor a XI-a, drept simbol al continuităţii tradiţiilor şi valorii generaţiilor de elevi.

Promoţia 2018 ce poartă numele „Centenarul Marii Uniri” a fost reprezentată de cei 110 absolvenţi colegiului. Cea mai mare medie, anul acesta, a obţinut-o Denissa Pilipăuţanu – 9,91.

Doamna profesor Mădălina Duminică a prezentat mesajul personalului colegiului, adresat absolvenţilor promoţiei 2018, unde a menţionat: Indiferent ce direcţie alegeţi în viaţă, vă aşteaptă provocări. Trebuie să întâmpinaţi aceste provocări cu ochii larg deschişi. Nu este suficient să treceţi prin viaţă. Trebuie să fiţi cei mai buni; ţintiţi excelenţa şi în felul acesta veţi crea o lume mai bună. Deşi este greu de crezut, fiecare realizare a voastră este o realizare a umanităţii; deşi acest lucru nu este evident, atunci când aveţi succes, dăruiţi ceva societăţii care v-a crescut, v-a educat. Nu uitaţi ţara în care v-aţi născut, oamenii care au crezut în voi, care au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a vă da o a doua familie. Am crezut şi credem în voi, am făcut tot pentru a vă ajuta să deveniţi cea mai bună versiune a voastră. Vă lansez provocarea ca fiecare dintre voi să îşi atingă propriul potenţial!”.

Festivitatea de încheiere a anului şcolar 2017-2018 a fost în primul rând un moment de bilanţ al performanţelor şcolare. Din efectivul colegiului – 472 elevi, la finele anului au fost declaraţi promovaţi 462 elevi (97,88%), din care 31,82% au medii cuprinse între 9 şi 10. Media generală a colegiului la sfârşitul anului este 8,64, realizată din: 8.60 la clasa a IX-a, 8.57 la clasa a X-a, 8.58 la clasa a XI-a, 8,84 la clasa a XII-a.

Momentul festiv s-a încheiat în aplauzele colegilor şi ale asistenţei, cu defilarea subunităţilor de elevi şi absolvenţi, astfel adăugându-se o nouă filă în cartea cetăţii de la poalele Rarăului. Finalul liceului le deschide absolvenţilor 2018 noi drumuri pe care vor porni încrezători. (GEORGIANA LUPU)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI