CARTONAŞUL GALBEN

Profesie şi profesionalism

Iubitorii sportului din provincie au câteodată ocazia să-şi urmărească echipa favorită la o televiziune centrală. De obicei se întâmplă acest lucru atunci când una dintre formaţiile din ţară joacă în Capitală contra unei grupări bucureştene. Pentru televiziunile centrale este destul de costisitor şi obositor să-şi deplaseze carele de reportaj în provincie, aşa că preferă să transmită partide dintre o echipă din Capitală şi una din ţară.

Comentatorii sportivi ai acestor meciuri sunt bucureşteni şi, normal, cunosc mai bine echipa gazdă. Nu este nicio problemă că ei mai stâlcesc un nume moldovenesc, unguresc sau african, însă, în mod neprofesionist, comentează de parcă ar face parte din stafful formaţiei bucureştene. Se bucură exagerat când gazdele marchează, contestă decizii ale arbitrilor favorabile oaspeţilor din provincie şi au manifestări absolut neconforme cu imparţialitatea pe care trebuie să o manifeste un comentator sportiv.

Când comentezi de la o televiziune locală este firesc să mai pui ceva suflet pentru ai tăi, dar când eşti la o televiziune naţională, este fair-play să fii obiectiv. Dacă ne gândim şi urmărim posturile de televiziune naţionale, nu mai putem „măcăi” nimic, din moment ce ştirile despre sport încep invariabil cu veşti despre anumite echipe, chiar dacă s-au petrecut cel puţin alte două evenimente mai importante.

Oare ce spune bunicul rămas în provincie, care are şi el un televizor mai obosit ce prinde un singur post naţional, când nepotul său, comentator bucureştean acum, face harcea-parcea echipa din oraşul de unde se trag ai săi?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: