Final de proiect european la Grădiniţa „Ţăndărică”

Grădiniţa Ţăndărică din Suceava a desfăşurat, pe 31 ianuarie, ultima activitate propusă în cadrul proiectului european „Mănâncă responsabil!”, proiect-suport cu impact în societate, pentru construirea unei lumi conectate la probleme de actualitate şi teme de interes global.

Proiectul s-a aflat în al treilea an de derulare, iar grădiniţa suceveană este una dintre cele 50 de unităţi şcolare din întreaga ţară care a fost selectată pentru a face parte din el, alături de alte şapte grădiniţe, 24 de şcoli gimnaziale, 17 colegii şi licee şi o şcoală specială. Din proiect au făcut parte nouă ţări europene: România, Slovenia, Bulgaria, Slovacia, Malta, Letonia, Polonia, Republica Cehă şi Croaţia. Proiectul a avut drept scop conştientizarea copiilor şi tinerilor cu privire la consumul responsabil de hrană.

Activitatea de diseminare a fost mijlocită de personajul-mascotă „Dl Hamster”, personaj pretext pentru copii, cel care a declanşat în aceşti 3 ani tot ceea ce a întreprins comunitatea preşcolară în vederea unei nutriţii sănătoase. Dialogul interactiv cu cei mici a evidenţiat tocmai acest aspect, iar sceneta cu păpuşi „Mofturilă nu vrea să mănânce sănătos!” i-a determinat să-şi exprime opţiunile şi să-şi formeze modele exemplare de comportament în spiritul unui stil de viaţă sănătos.

La finalul activităţii, copiii şi-au declarat dragostea pentru dl Hamster şi adeziunea lor pentru o alimentaţie responsabilă. (BRÂNDUŞA LEUCĂ)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: