La iniţiativa CJ Suceava

Oficialităţi din Austria, Republica Moldova şi România au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu din Viena

Oficialităţi din Austria, Republica Moldova şi România au depus, luni, coroane de flori şi jerbe la statuia lui Mihai Eminescu din Stadtpark Viena şi au participat la un concert organizat cu sprijinul bisericii româneşti din Viena.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Bucovina omagiază în acest an centenar, mai mult ca altă dată, personalitatea lui Mihai Eminescu, cu acţiuni organizate atât la Suceava, Cernăuţi, Viena, dar şi la Călineşti şi Putna.

El a arătat că la manifestările de la Viena au participat deputatul austriac Harald Proch, preşedintele Asociaţiei Culturale „Mihai Eminescu” din Viena, Laura Hant, ambasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov, directorul Institutului Cultural Român Viena, Irina Cornişteanu, consulul general al României la Viena, Florentina Bălăşoi, iar din partea CJ Suceava, Claudiu Brădăţan şi un meşter popular, Florin Cramariuc, şi preotul paroh Nicolae Dura de la biserica românească din Viena.

După acest moment, a fost organizat şi un concert cu sprijinul bisericii româneşti din Viena.

„Nimic nu este prea mult pentru a omagia acest geniu” a declarat, luni, Gheorghe Flutur, menţionând că manifestarea de la Viena a fost organizată la iniţiativa CJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: