În judeţul Suceava nu au fost depistate panouri publicitare care să promoveze mesaje antivaccinare

 Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că în judeţul nostru nu au fost depistate panouri publicitare care promovează mesaje antivaccinare.

Sădean a spus că inspectorii sanitari suceveni au verificat panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe tema sănătăţii publice, nefiind depistat niciun panou care să promoveze mesaje antivaccinare.

Reamintim că într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, publicat în data de 4 ianuarie 2018, se preciza că, la solicitarea ministrului Sănătăţii, prof.univ.dr. Florian Bodog, direcţiile de sănătate publică vor controla toate panourile publicitare care promovează campanii de informare pe teme de sănătate publică.

„În unele localităţi au fost postate, la sfârşitul anului trecut, panouri publicitare împotriva vaccinării. Am solicitat inspectorilor sanitari să verifice şi să sancţioneze, în conformitate cu competenţele lor, promotorii tuturor campaniilor publicitare care vizează sănătatea publică şi care nu au avizul Ministerului Sănătăţii, aşa cum prevede legea. În opinia mea, panourile publicitare antivaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor noştri. Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi şi părinţi. Încă o dată fac un apel la raţiune şi responsabilitate. Lipsa vaccinării duce la forme grave ale bolii şi chiar la decesul copiilor. Dacă nu facem ceva să creştem acoperirea vaccinală, vom avea mult de suferit. Şi rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinaţi” a declarat ministrul Sănătăţii.

În comunicatul de presă se menţiona că, potrivit art. 44 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, „campaniile de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătăţii”.

„Nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind avizarea publicităţii produselor, precum şi a campaniilor de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei, conform HG nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice”, se mai arăta în comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: