Mănăstirea Probota va fi reabilitată cu fonduri europene de 22,7 milioane de lei

Ministrul pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat, ieri, contractul de finanţare pentru proiectul „Restaurarea patrimoniului cultural la Mănăstirea Probota, din judeţul Suceava”, în valoare totală de aproape 22,7 milioane lei, anunţă ministerul.

Potrivit sursei citate, lucrările se vor derula timp de 3 ani şi se vor finaliza prin punerea în valoare a patrimoniului cultural din satul Probota prin reabilitarea complexului monahal declarat monument istoric.

Mănăstirea Probota este un locaş de cult ortodox, construit în anul 1530, în satul Probota, de domnitorul Petru Rareş. Biserica mănăstirii are hramul Sfântul Nicolae.

În perioada 1522-1667 mănăstirea a îndeplinit rolul de necropolă domnească a Moldovei, aici aflându-se mormintele domnitorilor Petru Rareş (1527-1538, 1541-1546) şi Ştefan Rareş (1551-1552), al Doamnei Elena Rareş şi ai altor membri ai familiei domnitoare a Moldovei.

În anul 2015, mănăstirea a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din judeţul Suceava.

Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele operaţionale implementate în România, cofinanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: