Sucevean reţinut de poliţişti pentru că a încălcat ordinul de protecţie şi a făcut scandal la locul de muncă al fostei soţii

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Suceava, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a încălcat un ordin de protecţie obţinut de fosta sa soţie, în vârstă de 32 de ani.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, la ora 9.16, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată direct, de o femeie de 32 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că fostul ei soţ, un bărbat de 35 de ani, din municipiul Suceava, nu a respectat măsurile dispuse în ordinul de protecţie emis împotriva lui, deplasându-se la locul de muncă al femeii, în incinta autogării, unde a provocat scandal.

„La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliţia Municipiului Suceava, care a constatat că aspectele sesizate se confirmă. Totodată, au fost identificaţi apelanta şi bărbatul de 35 de ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi se manifesta agresiv în limbaj şi comportament, motiv pentru care s-a procedat la folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare, el fiind încătuşat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Suceava” au precizat poliţiştii suceveni.

Sursa citată a arătat că bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru provocarea de scandal, el fiind preluat pentru continuarea cercetărilor de către poliţiştii Compartimentului Proximitate.

Astfel, s-a stabilit că împotriva bărbatului de 35 de ani s-a emis de către Judecătoria Suceava, la 14 iunie 2017, un ordin de protecţie, iar în seara de 8 iulie 2017 acesta a încălcat obligaţiile ce îi revin.

Suceveanul s-a ales cu dosar penal privind săvârşirea infracţiunii „nerespectarea hotărârii judecătoreşti”, el fiind reţinut pe o perioadă de 24 de ore în arestul IPJ Suceava.

Bărbatul urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii suceveni au precizat că cererile pentru emiterea ordinului de protecţie pentru victimele violenţei în familie se judecă de urgenţă, în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii.

„Conform legii, persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe măsuri, respectiv obligaţii sau interdicţii.

Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an.

În caz de condamnare, nu se poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei” informează Poliţia Judeţeană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: