Reprezentanţii angajaţilor din Primăria Suceava, chemaţi la negocieri pe Legea salarizării unitare

> Ion Lungu: „Îmi doresc să păstrăm salariile pe care le avem astăzi în Primărie”

 În această lună, la Primăria municipiului Suceava vor avea loc negocierile pentru salarii, ca urmare a intrării în vigoare, de la 1 iulie, a Legii salarizării unitare. Astfel, după întrunirea Adunării Generale a Salariaţilor, ce vor stabili reprezentanţii angajaţilor, vor putea începe efectiv negocierile cu şefii instituţiei.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferinţă de presă, că a semnat o dispoziţie de întrunire a Adunării Generale a Salariaţilor, pentru a se stabili reprezentanţii acestora.

Edilul a precizat că propunerea este de a se desemna trei reprezentanţi ai salariaţilor, care să participe la negocieri alături de cei doi reprezentanţi ai Sindicatelor din Primărie, de la Direcţia de Asistenţă Socială şi de la Poliţia Locală.

Primarul Sucevei a spus că îşi doreşte să fie păstrat nivelul de salarizare actual, arătând totuşi că vor exista câteva echilibrări.

„Îmi doresc să păstrăm salariile pe care le avem astăzi în Primărie. În urma aplicării deciziilor Curţii Constituţionale, salariile din Primărie zic că sunt bune astăzi. Trebuie să mai facem nişte echilibrări între personalul contractual şi funcţionarii publici, pentru că este totuşi o diferenţă. Cred că fondul de salarii nu mai poate suporta alte majorări”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că Primăria Suceava are 730 salariaţi, iar fondul de salarii este de 2,8 milioane lei, ceea ce înseamnă că 30 la sută din cheltuielile primăriei reprezintă cheltuielile cu salariile. De asemenea, primarul Ion Lungu a spus că un salariu mediu brut al unui angajat este de 2.400 lei.

„Cred că în cadrul acestui fond de salarii putem să ne încadrăm cu noua Lege a salarizării”, a menţionat Ion Lungu, subliniind faptul că îşi doreşte să păstreze toate salariile angajaţilor la nivelul actual.

Totodată, primarul Ion Lungu a precizat că legea prevede ca sporurile să fie de maximum 30% din salarii, astfel încât sporurile să ajungă la toţi angajaţii instituţiei, dar şi faptul că vor putea fi acordate prime de excelenţă, de 5% la salariul de bază. „Există totuşi o posibilitate prin care pot fi stimulaţi aceşti salariaţi”, a menţionat Ion Lungu.

El a mai spus că, potrivit Legii salarizării unitare, primarul este cel care va avea cel mai mare salariu, iar angajaţii nu vor putea avea salarii mai mari decât viceprimarii, care vor încasa 11.060 lei.

„Voi fi în top, nu e încotro. Salariile angajaţilor trebuie să fie mai mici decât cel al primarului. Pe noua lege, nimeni din primărie nu poate să aibă mai mult. Nu e corect având în vedere atribuţiile, responsabilităţile”, a precizat edilul-şef, spunând că salariul pe care el trebuie să îl încaseze este unul „satisfăcător”, de 13.050 lei brut.

Primarul Ion Lungu şi-a exprimat dorinţa ca în această lună să fie finalizate negocierile, astfel încât în şedinţa de Consiliu Local să fie aprobat proiectul de salarizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: