Rugbi, juniori Under-15

CSŞ Gura Humorului, campioană naţională!

Clubul Sportiv Şcolar din Gura Humorului a reuşit o nouă performanţă prin sportivii săi la nivel naţional în rugbiul juvenil din România. În 2013, echipa de juniori sub 19 ani, pregătită de antrenorul Florin Nistor, a câştigat aurul naţional, iar acum, echipa sub 15 ani, pregătită de antrenorul Andrei Varvaroi, a devenit campioană a României în Campionatul Naţional de Rugbi în zece.

Tinerii rugbişti ai clubului din Gura Humorului au avut un parcurs excelent în fazele inferioare ale competiţiei şi s-au calificat la turneul final, ce s-a desfăşurat în două etape. Prima a fost chiar la Gura Humorului, una în care elevii lui Andrei Varvaroi au terminat pe primul loc, devenind astfel candidaţi la o medalie şi la titlul naţional.

În primul meci ale turneului doi, care a avut loc la Bucureşti, CSŞ Gura Humorului s-a impus cu 10-7 în disputa cu CSŞ Bârlad, la capătul unei partide în care a condus cu 10-0, a primit un eseu transformat şi s-a apărat foarte bine până la final. În meciul al doilea, cu CSŞ Triumf – Şoimii Bucureşti, humorenii au făcut o primă repriză mai modestă în atac, dar s-au apărat foarte bine, iar în partea a doua au condus cu 7-0, au primit un eseu, iar Alin Conache a stabilit scorul final la 10-5, după un dropgol. După cele două confruntări câştigate, CSŞ Gura Humorului era deja şi matematic medaliată cu aur, indiferent de rezultatul din ultimul meci, pe care l-a pierdut cu scorul de 5-7 în faţa celor de la ACS Florin Popovici CSŞ 2 Baia Mare, după ce a condus cu 5-0.

„Sunt antrenor la CSŞ Gura Humorului din anul 2010 şi mă bucur foarte mult pentru acest prim titlu de campioni ai României cu această echipă minunată. Mă bucur că am putut să lucrez cu un grup de copii talentaţi şi serioşi, şi vreau să le mulţumesc colegilor, Vasile Conache, de la CSM Suceava, şi Ioan Cătălin, de la Colegiul Naţional «Mihai Eminescu» din Iaşi, pentru că au îndrumat o parte din sportivii lor către clubul nostru, într-un proiect pe care l-am început acum şi va dura patru ani, şi-n care avem 35 de sportivi ce sperăm să devină un grup unit şi să obţină rezultate frumoase în continuare, să ajungă la loturile naţionale şi la terminarea junioratului să promoveze la echipele de seniori din ţară şi din străinătate. Acest titlu de campioni este o performanţă mare pentru club, pentru oraşul Gura Humorului şi pentru judeţul Suceava. Mulţumim pentru sprijin Primăriei Gura Humorului, Fundaţiei Te Aud România, doamnei directoare Gabriela Popescu şi clubului CSŞ”, a declarat antrenorul humorean Andrei Varvaroi.

CSŞ Gura Humorului a participat la turneul final II de la Bucureşti cu un lot de 16 sportivi: Alexandru Bandol, Mădălin Bârsan, Alexandru Buhăescu, Ilie Marian Cătună, Ionuţ Cojocariu, Alin Conache, Alexandru Barău, Leonard Gavriliu, Ionuţ Limbosu, Alexandru Matei, Ciprian Nichitean, Ioan Antonesi, Laurenţiu Pojar, Vlad Ţurcanu, Vlăduţ Sidău şi Sebastian Vasilovici, în tot sezonul evoluând în echipă şi sportivii: Floriştean, Olari, Daraban, Bivol, Paraschiv, Semirea şi cei doi jucători aflaţi la recuperare după accidentări, Cioltan şi Cuciureanu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI