Depozit de calmante cu regim special în locuinţa doctoriţei MAI suspectate că şi-a drogat copiii

Percheziţiile desfăşurate de poliţiştii de crimă organizată şi procurorii DIICOT în data de 24 aprilie, în locuinţa şi biroul medicului Lorena Adriana Bârleanu, după ce copiii ei au fost găsiţi drogaţi chiar de ea, cu substanţe opiacee şi benzodiazepine, s-au încheiat cu rezultate surprinzătoare.

Şefa Centrului Medical Suceava al MAI avea în casă sute de comprimate şi fiole, medicamente cu regim special, care se utilizează doar cu prescripţie medicală.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava, medicul care se îngrijea de sănătatea lucrătorilor MAI din judeţ avea acasă un adevărat depozit de droguri medicale. În urma percheziţiilor au fost ridicate aproape 600 de comprimate de xanax, o jumătate de sticluţă de xanax lichid, circa 1.400 de comprimate şi 24 de fiole de alte medicamente cu acelaşi regim de prescripţie.

Procurorii DIICOT au ridicat de asemenea reţete speciale, registre, acte, prospecte medicale şi alte documente cu valoare probatorie.

Medicamentele cu care medicul şi-a drogat copiii, procurate cu ajutorul altei persoane

Reamintim că medicul Lorena Adriana Bârleanu este cercetat pentru că şi-ar fi drogat copiii, doi băieţi de 11 şi 15 ani, pentru a le potoli energiile adolescentine.

Potrivit anchetatorilor, administrarea către aceştia de opiacee şi benzodoazepină ar fi început în luna septembrie a anului trecut.

Cadrele didactice au observat modificarea în timp a comportamentului copiilor şi au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Reprezentanţii instituţiei au monitorizat minorii o perioadă de timp, suspiciunile finale fiind că aceştia ar fi „calmaţi” cu medicamente chiar de membri ai familiei, mai exact de propria lor mamă.

Testele de urină efectuate cu ordonanţă judecătorească au ieşit pozitive la benzodiazepine şi opiacee, aşa că DIICOT a început imediat o anchetă, ce a cuprins şi percheziţiile din 24 aprilie, percheziţii care au vizat atât locuinţa şi biroul medicului MAI, cât şi locuinţa unei alte persoane care ar fi ajutat-o la procurarea medicamentelor.

Lorena Adriana Bârleanu este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale, şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Potrivit anchetatorilor, ea „ar fi avut acces direct, prin prisma atribuţiunilor de serviciu, la reţete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic şi este bănuită că şi-ar fi administrat substanţe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: