Potrivit estimărilor primarului Ion Lungu

Până la jumătatea lui 2018, 40 autobuze electrice vor circula în Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a exprimat speranţa că, până în vara anului viitor, cele 40 de autobuze electrice, pe care municipalitatea le va achiziţiona cu fonduri europene, vor circula pe străzile din municipiu.

El a precizat că a avut joi discuţii cu reprezentanţii firmei care a avut în probe un autobuz electric la Suceava.

„Au confirmat compatibilitatea oraşului nostru pentru transportul electric (carosabil, condiţii climaterice). Sperăm ca până la jumătatea anului 2018 cele 40 autobuze electrice să circule în oraşul nostru” a arătat Lungu, într-o postare pe Facebook.

Reamintim că un model nou de autobuz electric, produs de firma Solaris din Polonia, s­a aflat în probe, pentru zece zile, pe străzile din municipiul Suceava. Acest autobuz are o autonomie de 170 km şi timp de încărcare lentă de 4 ore.

Un alt autobuz electric a fost testat în 2013 în municipiul Suceava, acesta fiind produs de compania BYD, recunoscută la nivel mondial ca cel mai mare producător de baterii reîncărcabile, iar în ultimii ani drept cel mai important producător de autobuze propulsate de motor electric.

Autobuzul model K9 respectiv avea o autonomie de 250 km cu o singură încărcare în condiţii de trafic urban, cea mai mare autonomie atinsă de un astfel de vehicul până în prezent.

Până la achiziţia prin licitaţie publică a autobuzelor electrice, cu fonduri europene, Primăria Suceava analizează cele mai bune modele existente pe piaţă.

Consiliul Local Suceava a decis, în luna noiembrie 2016, că firma Transport Public Local (TPL) Suceava, la care este unic acţionar, va deveni singurul prestator al activităţii de transport public de persoane în municipiu, în vederea obţinerii de fonduri europene pentru achiziţionarea a 40 de autobuze electrice, iar operatorii privaţi vor fi eliminaţi de pe trasee. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: