Fostul primar Ilie Gherman a fost trimis în judecată

> El este acuzat, printre altele, de fals intelectual în formă continuată şi instigare la săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot în formă continuată > Fostul edil de Slatina va fi judecat în stare de arest preventiv

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ilie Gherman, fostul primar al localităţii Slatina, care a încercat să fraudeze rezultatul alegerilor locale derulate la mijlocul anului trecut. Acum, fostul edil-şef este acuzat de infracţiunile „fals intelectual în formă continuată” (11 acte materiale), „participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată sub forma instigării” (11 acte materiale), „instigare la săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată” (11 acte materiale), „instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată” (11 acte materiale) şi „instigare la săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot în formă continuată” (10 acte materiale).

Primeau o adresă falsă pentru a putea vota

Din rechizitoriul întocmit de organele de cercetare reiese că, în perioada martie – aprilie 2016, în vederea câştigării unui număr mai mare de voturi, fostul primar Ilie Gherman „a abordat direct sau indirect 11 persoane, pe care le-a convins să îşi stabilească reşedinţa în comun Slatina, judeţul Suceava, pentru a dobândi astfel drept de vot în această localitate”. Efectuarea modificărilor necesare şi în actele personale se făcea cu ajutorul a doi funcţionari din primărie, care au emis 11 adeverinţe false care atestau în mod nereal că titularii acestora deţin fiecare câte un imobil tip locuinţă pe raza localităţii Herla din comuna Slatina, cu care figurează înscrişi în evidenţele administraţiei publice locale. Ulterior, aceste persoane (care sunt inculpate în cauză), s-au prezentat la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Fălticeni, unde au solicitat stabilirea reşedinţei în satul Herla, cererilor tipizate fiindu-le ataşate adeverinţele necesare, întocmite în fals, iar acestea au fost admise şi s-au făcut menţiunile necesare în baza de date, apoi în actele de identitate. Când a venit ziua alegerilor, „zece inculpaţi au votat în cadrul Circumscripţiei Electorale Nr. 93 Slatina, deşi nu aveau acest drept, având în vedere modul fraudulos în care au obţinut reşedinţa în această localitate”. Dosarul a fost înaintat pe parcursul zilei de ieri instanţei de judecată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI