În timpul unor controale pe lacurile de la Rogojeşti şi Hânţeşti

3 km de plase de pescuit ilegale depistate de jandarmi

Într-o săptămână, jandarmii suceveni au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale unor persoane ocupate cu pescuitul ilegal.

În perioada 18 – 24 ianuarie, împreună cu Asociaţia ,,Bucovina Spinning Club”, militarii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au dat o raită în zona Acumulării Rogojeşti, din apropierea localităţii Siret, şi pe lacul Hânţeşti.

Amenzile pentru încălcarea condiţiilor prevăzute din permisul de pescuit, autorizaţie sau licenţă şi  pescuitul oricăror specii de peşte şi altor vieţuitoare acvatice vii, efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale, fapte sancţionate de OU 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, s-au ridicat la suma de 7.800 de lei.

Potrivit unui comunicat al IJJ Suceava, pescarii ilegali identificaţi în cele şapte zile de controale, băgaseră sub gheaţă 12 plase din material textil, dar şi plase monofilament care au măsurat nu mai puţin de 3 km. Pescarii dădeau o copcă şi trăgeau spornica plasa în care, aproape din metru în metru, era prins câte un peşte.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava anunţă că va acţiona, şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul, a transmis ofiţerul de relaţii publice al IJJ Suceava, slt. Nicoleta Andronic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI