Taximetrist din Suceava depistat lucrând fără lampă şi aparat de taxat

> Zeci de taxiuri şi taximetrişti au fost verificaţi de poliţişti înainte de sărbători

128 de taxiuri au fost controlate de poliţiştii suceveni în zilele de 20 şi 21 decembrie. În aceeaşi conjunctură, peste 100 de şoferi de taxi au fost testaţi pentru alcoolemie.

Pentru ca taximetriştii să nu apuce să se anunţe unul pe celălalt şi să dispară din trafic, verificările s-au efectuat pe durate scurte, de maxim două ore, şi au fost stabilite aleatoriu.

“Defecţiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislaţiei rutiere de către şoferii de taxi, pun în pericol siguranţa clienţilor care plătesc un serviciu de transport pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă.

De asemenea, nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 modificată, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, în special cu referire la pornirea aparatului de taxat şi a lămpii de semnalizare aferente, aduce prejudicii altor transportatori care respectă legea şi au astfel o concurenţă neloială”, se menţionează într-un comunicat al IPJ Suceava.

Controalele s-au soldat cu aplicarea a 24 de amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 de lei, la Legea 38/2003, privind transportul de persoane în regim taxi. Unul dintre şoferii de taxi sancţionaţi a fost un bărbat de 50 ani din municipiul Suceava, în trafic la volanul autoturismului cu care efectua servicii taxi pe Calea Unirii din Suceava, dar fără lampă şi aparat de taxat şi cu defecţiuni la sistemul de iluminare.

Potrivit IPJ, verificarea taximetrelor şi a taximetriştilor s-a făcut în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă şi a creşterii valorilor de trafic, inclusiv prin utilizarea de cetăţeni a mijloacelor de transport tip taxi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI